Skip to content

Bergendahl efter TFF

Foto: Aron Broman

Brage tog tre välbehövliga poäng efter rättvisa 1-0 (1-0) hemma på Borlänge Energi Arena mot Trelleborgs FF. Därmed fick vi också revansch för mötet på Vångavallen i juni som hemmalaget vann med samma siffror.

William Bergendahl var nöjd med prestationen stora delar av matchen, förutom sista tjugo när gästerna tog över:

”I sjuttio minuter var det bra. I den perioden skapade vi mycket förutom några onödiga bolltapp som gör att de kan ställa om på oss. Men bortsett från det så tycker jag att vi ska ha mer än en 1-0-ledning att spela på. Sedan sista kvarten får vi tryck på oss och det är mer tur än skicklighet att vi reder ut det. Men ser man på matchen totalt tycker jag att det är en bra insats ganska länge”.

Att segern var efterlängtad där trepoängarna har varit få den senaste tiden:

”Väldigt skönt att få ett litet trendbrott och energi till de tre sista matcherna”. 

…om det var oavsiktligt laget hamnade djupt ner på egen planhalva, när Trelleborg i slutet tryckte på för en kvittering:

”Det brukar bli så naturligt. Vi behöver framförallt i den delen bli bättre med bollen. När de pressar kastar de fram folk för att försöka ta bollen av oss. Vi behöver flytta den snabbare, bättre och verkligen vilja ha den. Se till att vi sätter längre tid av matchen på deras planhalva i slutet. Annars blir det bollar in i boxen och det är alltid svårt och obehagligt. Nu har vi lite hjälp av ribban och tar tre poäng. Men prestationen sista tio är inte bra”.

…vad man kan ta med sig från matchen förutom tre poäng:

”Jag tycker mycket av de idéer vi ville ha in i matchen, hur vi ville skapa övertag i vissa ytor, gör vi väldigt bra. Vi lyckas såga igenom dem, och där har vi definitivt bra delar”.

…om hur han upplevde att Trelleborg kom att ligga lågt på egen planhalva, för att sedan slå om på kontringar:

”Jag tror vi spelade dem ganska lågt, och spelade oss ur deras press. Även om de är låga så har vi möjligheten när vi flyttar bollen snabbt. Jag tycker vi dels kommer runt på högersidan och skapar en del chanser, och några gånger så lyckas vi gå in genom dem på våra tior och bli rättvända där. När vi gör det lyckas vi skapa chanser. Sedan så klart att ju mer och bättre vi spelar med bollen, desto lägre blir de”.

…om hur bytena föll ut där Titi kom in i 69:e, och Abic, Jonsson samt Persson i 75:e:

”Vi tyckte energin började försvinna lite ute på planen. Först tog vi ut ”Jacke” (Jacob Stensson) även om han kunde spelat några minuter till. Men han har en lång skadeperiod bakom sig och vi har ett bra alternativ i Adil (Titi) så det var givet att göra det bytet. Sedan tyckte jag vi började sakna lite löpmeter, då har vi spelare på bänken som kan komma in och bidra med det och ro det i hamn. det blev också ganska bra”.

…om chansen att komma topp tre där avståndet, i en haltande tabell, krympte till fem poäng upp till Landskrona, som innan omgången blir komplett, ligger trea:

-Vi räknar inte med det. Det är väldigt många poäng och väldigt få matcher kvar. Det ligger inte i våra händer över huvud taget. Men vi vill åka ner till Landskrona och göra en jäkligt bra match därnere. Det blir inspirerande med en match mot ett bra lag, det är det som är fokus”.  

Text: Olov Lindgren   

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.