Skip to content

Mian inför Landskrona

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0242

På lördag väntar bortamatch mot Landskrona BoIS. Grönvitt reser till Skåne med stärkt självförtroende efter 1-0-vinsten i förra omgången mot Trelleborg. Tränaren Janne Mian säger att trepoängaren har stor betydelse inför säsongsavslutningen.

-Den betyder att vi ändå får ett kvitto på att vi har jobbat på bra sätt och inte fallit igenom, trots att resultaten gått emot oss. Jag tycker att vi har hållit spelet uppe. Det är lätt att klaga på spelet till höger och vänster när resultaten går emot. Vi måste titta nyktert på det, och då har vi spelat jävla bra, men inte tofflat dit bollen helt enkelt. Jag tycker vår sämsta match var Varberg borta, men vi vinner den matchen. 

-Det är viktigt som tränare att se detaljer i spelet. Det blir enklare att hålla uppe energin de sista matcherna med en vinst. Vi vill skapa en vinnarkultur och det gör man genom att alltid ge hundra i matcherna och följa matchplanen. 

Landskrona har gått lite tyngre den senaste tiden, och det som länge såg ut som en utstakad väg till allsvenskan, ser nu helt annorlunda ut för Skåneklubben som halkat ner till fjärdeplats. Laget är dock fortfarande med i racet och har samma poäng som trean Öster, och en upp till tvåan Helsingborg. IKB-bossen tror vi kommer få möta ett lag med hög anspänning.

-För dem är det en måstematch på många sätt, de har legat etta väldigt länge och nu har de fått kämpa, och det blir ett halmstrå för dem. Vi är inte riktigt på den nivån, när vi kommer till det mentala, jag tror de har det jobbigare mentalt än vad vi har det. Vi ska försöka matcha den mentala delen hur vi ska spela och försvara oss mot dem, med tanke på att de är mentalt instabila. De har inte vunnit så många matcher, och inte gjort så många mål.

Lagens tidigare möte i våras slutade 1-1. Sedan dess har Landskrona tappat en del spelare, och i och med det spelar lite annorlunda, säger Janne.

-Det är en av många matcher vi borde vunnit sett till antal chanser. Jag tycker att vi är det bättre laget i den matchen. De har sålt lite spelare och ändrat i sitt spel. De spelar bredare med sina nior och spelar mycket till varandra. De hade en nia som var väl inoljad. (Edi) Sylisufaj är ingen dålig nia på något sätt, men det verkar som de inte har skapat så många relationer där inne.

Vad tror du kommer att fälla avgörandet?

-Jättesvårt att säga. Det kan vara planen, det kan vara domaren som blir avgörande. 

-Tittar man spelmässigt tror jag att första målet kan vara avgörande. Får vi första målet, tror jag de kommer att sjunka ihop lite grann. Framförallt om vi efter det målet, kan hålla de borta minuterna efter och vinna mycket andrabollar. Får de första målet, tror jag det kan bli jobbigt, för vi har inte öst in mål direkt. 

Saknas gör Oliwer Stark (nyckelbenskadad) och Emil Tot Wikström (axel). Jacob Stensson, Henry Sletsjøe och Theo Wålemark har samtliga varit sjuka, men förhoppningen finns att de ska kunna spela. Filip Sjöberg har haft känning av en baksida, och är ett osäkert kort.

5 punkter inför Landskrona BoIS

  • Lagen har mötts vid 17 tillfällen sedan säsongen 2010, och det är ett statistiskt övertag för Brage som vunnit vid åtta tillfällen, medans Landskrona har sex vinster. Tre matcher har slutat oavgjort. I våras delade lagen på poängen efter 1-1 på Borlänge Energi Arena. Senaste vinsten för Brage på Landskrona IP kom säsongen 2018 då laget vände ett 0-1-underläge till seger med 2-1 efter mål av Oscar Lundin och Robbin Sellin.
  • I formtabellen över de fem senaste matcherna ligger Landskrona på femtondeplats med tre poäng (F-V-F-F-F), medans Brage är sjua med sju poäng (V-F-F-V-O).
  • Viktor Frodig, tillsammans med Helsingborgs Kalle Joelsson, har hållit flest antal nollor, elva stycken på 27 matcher. Bois Amr Kaddoura är delad trea med nio ”clean sheets”, på 27 matcher.  
  • I tabellen över expected points (förväntade poäng) ligger Landskrona tvåa med 53 poäng. Vilket betyder -8 poäng, då faktiska poängen är 45. Brage är på femteplats med 42 poäng, vilket är -2 poäng mot faktiska 40 poäng.
  • Poängbäst i Landskrona är Edi Sylisufaj med 15 poäng (10 mål och fem assists). Notera då att nio av poängen (6+3) kom under tiden i våras i Örgryte, medan sex av poängen (fyra mål och två assists, på tio matcher) gjorts i Landskrona.I Brage är Ieltsin Camoes poängbäst med 17 poäng (13 mål och fyra assists) på 25 matcher.


Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.