Skip to content

Ågren inför Landskrona

241005 Brages Oskar Ågren under fotbollsmatchen i Superettan mellan Gefle och Brage den 5 oktober 2024 i Gävle. Foto: Aron Broman / BILDBYRÅN / COP 341 / AM0071

Tre matcher återstår av årets säsong.  Från vår sjätteplats i tabellen är avståndet fem poäng upp till kvalplats. Med största sannolikhet krävs det tre pinnar på lördag för att hoppet ska finnas kvar om en topp tre plats.

Mittbacken Oskar Ågren känner sig taggad inför det som komma skall, och närmast då Landskrona på lördag.

-Som alltid under säsongen är det de här matcherna man ser fram emot, och de man vill spela. Så på det sättet vill man inte ändra någonting. Vi har sagt att vi ska göra det så bra som möjligt och samla så många poäng som möjligt, så får vi se vilken plats vi slutar på i slutändan. Vi hamnar i det som vi sagt, att vi ska ta så många poäng som möjligt.

Landskrona, som länge nästan såg självklara ut att ta hand om en direktplats till allsvenskan, har haft det tuffare på senare tid. I senaste omgången blev det förlust med 2-1 borta mot Östersund. Oskar Ågren är medveten om att BoIS har kvaliteter, men lovar att siktet är inställt på seger.

-Vi går alltid in med inställningen att ta tre poäng. Landskrona är ett bra lag, även om de hackat lite på slutet. De ligger uppe i toppen av en anledning för att de är ett bra lag. Det tycker jag vi också är. Vi är sugna att visa att vi också hör hemma uppe i toppen.

Matchen mot Landskrona kommer att spelas på gräs. Faktum är att vi under säsongen har haft ett bra facit på naturgräs. Tre vinster, fyra oavgjorda och bara en förlust har det blivit.

-Det finns gräs som har ändrats lite, som gör att bollen inte rullar lika lätt som på konstgräset hemma på Vallen. Det tar lite längre tid att få kontroll på den ibland, då blir det enklare att komma in i press och sådana grejer. Det ändrar lite, men bra spelare och bra lag ska kunna hantera alla underlag.

Du som kommer från Malmö, så är Landskrona IP nästan som hemmaplan. Har du några minnen därifrån?

-Inte på själva arenan, men under ungdomsåren har jag spelat många matcher på planer runt om, som har varit tuffa. Det är alltid tufft att möta Landskrona BoIS, sedan ungdomsåren, och det är det fortfarande idag, säger Oskar som också berättar att han kommer ha familj och vänner på plats som kommer att kolla matchen.

Laget reste på fredagsmorgonen till Landskrona. Efter ett lunchuppehåll i Gränna, så hade man under eftermiddagen en matchförberedande träning.

-Man rör på benen efter bussresan, och sedan vidare till hotellet och käkar middag. Sedan lägger man sig, det gäller få i sig några timmars sömn, och snabbt komma igång lördag morgon och förmiddag.

Som vanligt är Superettan jämn och oförutsägbar, och inget är klart om vilka lag som går upp eller åker ner. Oskar Ågren, tycker det inte är lätt att tippa vilken tabellplacering IKB hamnar efter att 30 omgångar har spelats.

-Svårt att säga, det beror också på vad de andra lagen gör. Om allt går vägen kan vi bli trea, men annars får vi ta placeringarna högre upp än vad vi är nu.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.