Skip to content

Adil Titi inför Jönsköping Södra

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

En lång säsong är på väg mot sitt slut. Grönvitt gör under veckan sina sista träningar inför match. Mittfältaren Adil Titi säger sig ha märkt att spelarna har gett sig in på att visa sitt rätta ansikte på lördag i säsongens sista match mot J-Södra.

”-Jag tycker vi har höjt intensiteten rejält sedan HIF-matchen. Det har varit en bra träningsmiljö och alla har sparrat mot varandra. Det höjer konkurrensen, alla måste höja sig och det är bra.”

Senast mot Helsingborg blev det ett dryga tio minuter långt inhopp, för 24-åringen.

”-Jag tycker att formen känns bra, jag är där och konkurrerar, och förhoppningsvis blir det bra i slutändan.”

Hur går dina tankar inför matchen på lördag?

”-Det är sista matchen för året. Förhoppningsvis avslutar vi på ett bra sätt, där vi tar tre poäng och åker hem med en liten vinnande känsla. Även om det inte har varit världens bästa säsong så är det något att ta med sig till nästa säsong. Återigen, det är en viktig match för oss då vi får spela på hemmaplan. Vi är jättebra hemma, förhoppningsvis kan vi ta tre pinnar inför fansen.”

Hemmaspelet har under hela säsongen varit starkt. Det är bara topptrion, Västerås, Utsikten och Gais som tagit fler poäng. Sedan har vi bara tagit ynka nio pinnar borta, som Titi har har svårt att sätta fingret på varför skillnaden har varit så stor.

”-Nej, jag har ingen förklaring. Jag har inte varit med hela säsongen men vi började dåligt på bortaplan. Jag kom in i grytan lite sent. För egen del handlar det bara om att fokusera och hålla kontinuitet och aggressivitet från matchstart och att vi är där.”

Nu är det alltså årets sista match, när vi tar emot Jönköping Södra på Borlänge Energi Arena. Smålänningarna som kan alltifrån åka ur, spela negativt kval, eller klara kontraktet utan kvalspel. Adil siar att det kan bli öppna spjäll i matchinledningen. Detta då J-södra måste gå för seger.

”-Jag förväntar med en extrem aggressivitet första kvarten, tjugo, då de kanske är mer desperata än vad vi är. Det kommer nog bli en öppen match med chanser åt båda håll, och vi får se vilka som klarar de första tjugo.”

I Brages senaste hemmamatch mot AFC, blev det seger med 4-0 efter att Adil Titi gjorde ett drömmål i första halvlek som gav oss ledningen med 2-0. Han lovar att han har fler liknande mål inom sig:

”-Det har jag definitivt. Om det kommer på lördag eller 2024 spelar ingen roll, så länge det resulterar i tre poäng.”

Adil har efter ett skadehelvete kämpat sig tillbaka. I augusti fick han, efter lång rehab, spela sin första match från start, i cupmatchen mot FC Stockholm.

”-Jag ser säsongen som ett nyförvärv. Jag har försökt komma in i laget, försökt komma in i taktiken och in i det hela, för att skapa en bra sammanhållning. Jag är tacksam bara att det har gått som det gått. Jag har fått göra två starter, och jag tror inte att det är så många som trott att jag skulle spela över huvud taget. Jag tar med mig de här två starterna och bygger för 2024, och hoppas alla fans får se en ny Adil 2024.”

Hur har du upplevt supportrarnas stöd när du var skadad och sedan gjorde comeback?

”-Det är toppklass. Jag har fått många fina meddelanden från vägen båda gångerna. Och stödet, det är det bästa stödet jag kanske någonsin har fått från något håll, utöver från min familj. Jag är extremt tacksam till alla fans som har varit på Vallen, eller hejat på gatan.”

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.