Skip to content

Ågren inför Landskrona BoIS

Foto: Nicklas Elmrin

Efter två raka bortamatcher välkomnar vi på söndag kl.15.00 tabellettan Landskrona BoIS till Borlänge Energi Arena. Malmösonen Oskar Ågren, säger att det är lite speciellt att spela mot lagen från Skåne.

-Det ska bli kul att möta dem här uppe i Borlänge. Jag har några jag känner i de flesta av lagen från Skåne så det känns bara kul.

Vi kommer till matchen med en trepoängare i ryggen, efter att i måndags besegrat Örgryte med 2-1 på Gamla Ullevi. En match där Ågren tycker att laget visade styrka genom att kunna vända ett underläge till seger.

-Det som avgör är att vi visar en vilja att inte ge upp, trots att vi släpper in mål, och har en sämre period spelmässigt. Vi kör på ändå, och får såklart utdelning på det. Sen efter att vi gör det första målet, känns det som att vi har allt att vinna.

Man brukar säga att ett lag byggs bakifrån. Med bara två insläppta mål på de inledande tre matcherna, visar vi att vi har en stark defensiv att luta oss tillbaka på. Stor del till det är att man har kunna spelat med samma backlinje i de tre inledande matcherna.

-Det betyder jättemycket. Vi började vårt samarbete redan under försäsongen när jag kom in och det är skönt att det har kunnat fortsätta. Det känns bra, och vi känner varandra bättre och bättre, jag tycker det märks ute på planen.

Hur svårt är det att ena veckan spela på gräs, och andra veckan konstgräs?

-Tillbaka till konstgräs tycker jag inte är så farligt, vi är trygga på Vallen och mattan, så den omställningen tycker jag inte är så farlig. Då är det mer att anpassa sig åt andra hållet, till gräs som de senaste två matcherna. Så vi är trygga att komma hem till Vallen och spela på konstgräs igen, säger mittbacken.

Omgångens kanske mest hajpade match är den mellan IKB och Landskrona. Inte minst med tanke på att det är två av seriens tre lag som har spelat in sju poäng. Oskar Ågren poängterar vad han tror det är som måste fungera i spelet för att det ska bli seger:

-Att vårt egna spel med bollen är bra. När vi inte har bollen ska vi göra det svårt för dem, att vi verkligen gör det vi tränat på och gör det svårt för dem, för de är ett skickligt lag med många duktiga spelare. Det gäller att vi lägger ner ett hårt jobb och stoppar dem helt enkelt. Sedan när vi har bollen så jag tror att alla känner att vi har mer att hämta, så det ska bli en rolig utmaning att försöka göra det på söndag. För vi måste ha bollen mer i den här matchen för att vinna.

Nyförvärvet från MLS och San José Earthquakes har snabbt kommit in i laget och senast mot Örgryte gjorde han flera avgörande brytningar och skott blockeringar.

-Det känns att jag har haft en bra start, men att jag har någon nivå och växel till i mig. Så jag hoppas kunna ta det i de kommande matcherna.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.