Skip to content

Ågren inför Sirius hemma

Foto: Magnus Andersson

Ett av säsongens nyförvärv, mittlåset Oskar Ågren, ser med glädje tillbaka på första matchen i svenska cupens gruppspel mot Norrköping.

-Det var gott, kul att vara på svensk mark igen och spela tävlingsmatch med Brage, säger skåningen.

Efter en rakt igenom solid insats, menar Ågren att det fanns mycket positivt att ta med sig från matchen som slutade 1-1.

-Vi gjorde många delar bra, vårt kollektiva försvarsspel i stora delar av matchen var bra. Vi försvarade oss väl, och släppte inte till så många farliga målchanser. När vi hade bollen gjorde vi mycket bra med den, och hade ett tryck och övertag på IFK stora delar av matchen. Det ska vi ta med oss framåt i svenska cupen och superettan.

Efter att spelat en halvlek mot Sandviken, blev det 90 minuter mot IFK Norrköping. Den 25-årige mittbacken, säger att han börjar växa allt mer in i spelsättet som laget vill spela.

-Jag tycker det gått bra. Jag har kommit in i ett bra lag, och ett spelsystem som passar mig och mina styrkor.

Mot Peking visade han att hängde med i löpduellerna, samtidigt som han visade ett lugn och följsamhet i positionsspelet.

-Det har varit lätt att komma med och bidra direkt. Det är beröm till mina tränare och lagkamrater som har skapat det.

Sirius sitter i förarsätet efter första omgången efter sin 2-0 seger mot Utsiktens BK hemma på Studenternas. Men Brage har fortfarande möjligheten att utmana om förstaplatsen.

Vad krävs för vinst mot Sirius?

-Fortsätta försvara oss bra, inte släppa till målchanser, sedan fortsätta med spelet med bollen som vi hade mot Norrköping, där hade vi kontroll på matchen. Jag hoppas också att vi kan fortsätta skapa målchanser.

Ågren fortsätter; Bevisligen klarade vi det mot Norrköping, och det finns inget som talar för att vi inte ska klara det till helgen heller. Det krävs hårt jobb, och att vi alla bidrar till det.

En del av tiden fram till matchstart, blir att kartlägga motståndarna tillsammans med tränarna. I Uppsalalaget, återfinns bland annat ex-Brage spelaren Joakim Persson, som tillsammans med Wessam Abou Ali, var lagets bästa målskytt i fjol med tio mål vardera.

-Lite koll har jag absolut på honom (Persson). Det finns duktiga spelare i Sirius och han är en av dem. Det gäller att vi är förberedda på det, och att vi löser det på planen.

Ågren, som tillbringat de senaste åren i USA (Clemson Tigers, San Jose Eartquakes och Colorado Springs Switcbacks), berättar att det blivit cupspel även där. Men att de inte har samma upplägg som i Sverige, utan att det är mer traditionellt som i till exempel England.

-Man fick möta andra bra lag och spelare. Det var utslagning direkt, och MLS-lagen går in några omgångar senare, än lagen från de lägre serierna. Sedan är det utslagning hela vägen till final. Jag tror vi nådde åttondelsfinalen som bäst. Det är inte matcher på försäsongen som här, utan mitt i sommaren. Jag fick vara med i rätt många av de, och det var roliga matcher.

Malmöpågen Ågren, som spelade i LB07 innan flytten till USA, har bara varit i Borlänge knappt en månad men börjar redan känna sig acklimatiserad. 

Har du hunnit känna dig hemmastadd i Borlänge?

-Klubben har stöttat mig med att fixa lägenhet, och komma in i det på det sättet. Sedan är det schyssta killar i laget, som tagit hand om mig, och gjort övergången enkel. Det känns bra.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.