Skip to content

Alex Zetterström inför lördagens match på Vallen

Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN /

Efter två raka bortamatcher väntar äntligen hemmamatch på lördag igen, då GAIS står för motståndet på Borlänge Energi Arena.

Lagkaptenen Alexander Zetterström, som i förra matchen var avstängd, fick se mötet mot Gefle från sidan om. Något som han menar oftast är riktigt nervöst.

-Det är hemskt att sitta på sidan. Man kan inte vara med och påverka, och inte göra någonting. Det är jobbigt att sitta på sidan, man spelar mycket hellre.

Nu är matchen historia, och ”Alex” säger att träningsveckan har gått enligt planen.

-Det har sett bra ut med bra fart, och vi är revanschsugna. Idag (torsdag) har vi haft en träning där vi för vår del gått igenom presspel och uppbyggnadsfas.

Det har gått en månad sedan vi senast fick fira segerns sötma i och med 4-1-segern hemma mot Örgryte. Då blev också ”Zäta” uppmärksammad för att ha passerat 200 matcher i IKB-tröjan. Med så många matcher i ryggen, är det ingen i dagens trupp som bättre har koll på hur man ska ta sig ur en tyngre period utan vinster.

-Man ska väl inte tänka för mycket på tabelläget. Det är klyschigt att säga det, men det är hårt jobb som gäller, det är där man måste börja. Gör man det och får med sig lite tur så, men tur förtjänar man, säger han och fortsätter.

-I Superettan kan alla lag slå alla, och man behöver inte spela så speciellt bra på fotboll alla gånger. Det handlar om kämpa, kriga, vilja vinna, offra sig, löpa. Det är sådana simpla saker man måste börja med.

Vad går du in med för känsla inför matchen mot GAIS på lördag?

-Det är med en bra känsla. Prestationsmässigt har vi gjort det okej de senaste matcherna, men tyvärr inte fått med oss poäng. Kan vi hålla samma prestation, och få in något mål, så tror jag det kan bli bra.

GAIS har likt Brage haft en tyngre period och inte vunnit sedan omstarten. ”Makrillarna” återfinns på fjärde plats, sex poäng före oss. Alexander Zetterström funderar på vad som kan komma att avgöra matchen.

-Duellspelet skulle jag vilja säga. De är ett tufft lag att möta. Vi ska göra det tufft för dem när de kommer hit till Vallen. Vi lär upp i nivå duellmässigt och löpa. Vi hade en genomgång av dem idag (torsdag) och känner att vi har bra koll på dem. Förhoppningsvis ska vi göra en bra match på lördag.

Hur ser uppladdningen ut fram till matchen?

-På fredag blir det en väldigt lugn förberedande träning, och det gäller att hitta en skön känsla inför matchen på lördag.

På lördag kl.13:00 är det alltså fight hemma mot GAIS. Vi är otroligt sugna på tre poäng och hoppas att vi kan få Vallen att lyfta ordentligt på lördag. Biljett köper ni som vanligt billigast via webben HÄR.

Varför inte tillbringa en heldag på Vallen, för kl.18.00 tar även våra damer emot Gefle IF i ett toppmöte i division 1, hoppas vi ses!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.