Skip to content

Allringer inför Team Hudik – IK Brage

Foto : Henrik Hansson

På torsdag väntar bortamöte mot Team Hudik. Vi tog ett snack med mittfältaren Vilma Allringer om bland annat säsongen så här långt, och den stundande matchen. 

Men först en tillbakablick på 4-0 vinsten i lördags mot IFK Östersund. Där tycker hon att det egentligen inte var något snack om vilket lag som var bäst.

-Jag tycker vi gör en bra match. Vi är verkligen starka över 90 minuter och jobbar hårt och ger allt in i det sista.

Allringer som förra sommaren kom till laget efter två säsonger med Sollerö IF i division 3 och 4, tycker att man har en bra sammanhållning. Hela gruppen strävar efter att bli så bra som möjligt.

-Jag trivs väldigt bra i det här laget, det är ett väldigt härligt gäng. En hög konkurrens i laget. Det är en bra trupp, alla vill göra sitt yttersta och prestera i varje träning och match. Det gäller att man tar chansen och håller en jämn nivå.

19-åringen väntar fortfarande på att få göra sin första match från start. Hittills har det blivit åtta inhopp. Även om man som ersättare spelar en stor roll, så hoppas Vilma att möjligheten att spela från start ska komma, även om hon är medveten om det får ta den tid det tar.

-Det är en tuff konkurrens och det gäller att prestera och ta vara på chansen när man får den.

På torsdag väntar alltså match borta mot tolfte placerade IF Team Hudik på Glysis Sparbanken Arena. Hälsingelaget som likt IKB är nykomlingar efter att man förra säsongen vann division 2 södra norrland. Laget spelade sedan två kvalmatcher mot Ope, och vann sammanlagt med 6-2.

Som bekant återfinns Ope och Team Hudik i år i samma serie som Brage. Detta tack vare Sandviks IK som vann division 2 norra Norrland syd och även vann i kvalet, men valde snabbt att tacka nej till att gå upp, vilket gjorde att Ope erbjöds och tackade ja till platsen.

Vilma Allringer säger att det blir första gången som hon spelar på Glysis, och att hon tror och hoppas att man, genom ett hårt jobb, kommer att dra det längsta strået.

-Jag har inte spelat där tidigare. Jag tror det kommer vara ett bra lag som går för sitt yttersta som går för tre poäng. Vi kommer vara där och spela vårt spel, och ha bollen på mattan, rulla bollen och ge den en omgång. Vi ska följa vår spelidé för vi vet att vi är starka över 90 minuter när vi jobbar på. Vi ska nöta och trötta ut dem, säger Vilma om vad nyckeln är för seger.

Ni ligger fyra i tabellen. Vad är det som du tycker ni har gjort bra så här långt?

-En anledning är att vi är ett väldigt bra lag tillsammans, vi tränar hårt, har kul tillsammans, och vi är väldigt bra tränade, och samspelta, det är en nyckel till det.

Om du vill tippa matchen – hur går det?

-Jag vill inte säga något resultat, men så klart går vi för vinst, säger hon med ett skratt.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.