Andra raka för damerna

Vi tog andra raka segern efter att ha vunnit bortamötet mot tabelljumbon Ope IF med 4-1 (4-0) på Jämtkraft Arena i Östersund.

-Ett jättebra dagsverke och tre poäng, sammanfattar Bragetränaren Fredrik Bengtsson insatsen.

Matchen var mer eller mindre avgjord efter första halvleken efter att Brage dominerat matchbilden och skaffat sig en 4-0-ledning efter mål av Emma Halvarsson, Anna Sandin, Maja Andersson och Hanna Torstensson.

-Vi fortsatte matchen, där vi avslutade den förra, säger Bengtsson som kände sig lugn vid sidlinjen.

-Vi hade bra kontroll och större delen av bollinnehavet.

Även om hemmalaget reducerade till 1-4 i 52:a matchminuten, var det aldrig någon fara på taket.

Emma Halvarsson bröt dödläget med att göra 0-1 efter dryga kvarten, när hon utnyttjade tveksamheter i Opeförsvaret och tryckte in ledningsmålet.

Ope IF, som spelade med en fembackslinje, föll ofta ner på egen planhalva när Brage med ett snabbt kortpassningsspel satte press på hemmalaget.

-De blir ganska nedtryckta. Då gäller det att ha lite tålamod och det tyckte jag att vi hade, säger Bragetränaren som hade olika nycklar för öppna upp motståndarförsvaret.

-Vi hade spelöverlämningar och flyttade dem på så sätt, innan vi försökte komma in bakom.

Vi ökade på ledningen till 0-2 efter halvtimmen efter vår tredje hörna.

-Positivt att få göra mål på hörna igen.

Bara tre minuter senare kom 0-3 genom mittfältaren Maja Andersson som tog ner bollen och sedan från långt håll satt bollen utom räckhåll för Angelica Odelberg i Opemålet. Vi fortsatte dominera spelet och Ope hade svårt ta sig upp på offensiv planhalva. Efter grönvitt haft ett avslut i virket, kom 0-4 i 44:e matchminuten när Hanna Torstensson från vänsterdelen av straffområdet med en fin träff placerade bollen i bortre delen av målet.

-Vi vaskade fram många chanser och fick också utdelning.

Även om Brage fortsatte ha ett stort bollövertag i andra, var det Ope som gjorde halvlekens enda mål efter Robyn Decker som sista spelare tappat bollen och lämnat fritt fram för Nova Hägred som på sin egen retur kunde skicka in reduceringen till 1-4.

-Sämre andra halvlek. Vi var väl lite bekväma inledningsvis och tappade lite, säger Bengtsson och fortsätter:

– Vi vart lite ängsliga, tappade passningskvalitet. Men andra halvan av andra halvleken tar vi över igen och får in lugnet.

Brage gjorde fem byten i andra halvleken för att ge så många som möjligt få speltid.

-Vi tyckte det var lämpligt att göra i den här matchen.

Segern betyder att vi klättrade till sjätteplats i tabellen med nio inspelade poäng. Efter fem omgångar leder Sunnanå serien med 12 poäng, två före trion Gefle, Sandviken och Heffnersklubban. Serien ser ut att bli ett getingbo då bara tre poäng skiljer mellan tvåan Sandviken och tian Bele Barkarby.

-Kul att vi lyfter någon plats i tabellen, avslutar Fredrik Bengtsson.

Brages nästa match äger rum söndagen den 14 maj kl 15.30 då Luleå Fotboll gästar Borlänge Energi Arena.

Ope IF-IK Brage 1-4 (0-4)

Mål: 0-1 Emma Halvarsson (17), 0-2 Anna Sandin (30), 0-3 Maja Andersson (33), 0-4 Hanna Torstensson (44), 1-4 Nova Hägred (52).

Hörnor: 1-8.

Varning, Brage: Joanna Snell.

Domare: Jonas Hägglund. Assisterande domare: Axel Bergström, Alexander Cederberg.

Publik: 103 (Jämtkraft Arena).

IK Brage (4-3-3): Alexandra Sjölander-Ida Roos (64 Wilma Allringer), Robyn Decker (K), Joanna Snell, Luna Hermansson (80 Embla Bondesson)-Maja Andersson, Hanna Torstensson (86 Johanna Rundström), Emma Halvarsson-Ella Foberg, Anna Sandin (64 Engla Svärdhagen), Elin Hjälte (80 Elsa Gustafsson).

Ersättare: Hilda Forsling Collén (mv), Anna-Linh Stenqvist Foberg.