Skip to content

Andre Bernardini förlänger

Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN /

Det står nu klart att Andre Bernardini blir grönvitt trogen ytterligare två år.

”Vi alla har stora ambitioner inför nästa år, och jag vill vara en viktig del av det.”

Andre Bernardini

Den 26-åriga brasilianske målvakten kom inför denna säsongen till Brage från IFK Haninge och gjorde åtta framträdanden i Superettan, varav sju från start, under sin första säsong i Borlänge.

-Jag har trivts väldigt bra både på och utanför planen under mitt första år här. Jag märkte på en gång att Brage är en seriös förening med stora ambitioner, vilket passar mig bra. Alla i laget är trevliga så man känner sig verkligen hemma, säger Bernardini och fortsätter.

-Det finns också en stor passion för IKB från sidan av och på läktarna, så man känner sig väldigt älskad och uppskattad här!

”Berna”, som kritade på ett kontrakt på 1+1 när han kom inför säsongen, har nu förlängt sitt avtal som sträcker sig över säsongen 2024.

-Jag hade ett utgående kontrakt och var lite osäker eftersom jag mest har suttit på bänken under säsongen, säger Andre och fortsätter.

-Men när jag snackade med Ola (Lundin), Klebér (Saarenpää) och John (Åberg) så visste jag deras plan för mig, efter det fanns inget annat än att förlänga.

-Vi alla har stora ambitioner inför nästa år, och jag vill vara en viktig del av det.

Andre ser fram emot att ta nästa steg med laget under 2023 och kommer jobba hårt för att göra en bättre säsong än i år.

-Nästa säsong kommer bli ännu bättre för IKB, det kan jag säga med 100% säkerhet. Vi ska göra fansens stolta, säger han och fortsätter

-Serien kommer vara ännu tuffare 2023, med många bra lag som kommer in, så man kan inte bara förvänta sig att resultaten går vår väg, utan vi måste jobba varje dag för det.

-Det känns som alla i laget kommer ta ett steg till nästa år, dels för att vi har varit med varandra ett år, där vi gick igenom både bra och dåliga saker tillsammans. Vi har redan förstärkt truppen med spännande spelare också, vilket visar klubbens mål inför nästa år. Men vi ska inte ta något för givet. Vi ska jobba hårt och möta allt som kommer vår väg, och i sluten av säsongen kommer vi få se resultat av det.

Sportchef Ola Lundin om att få behålla Ander Bernardini ytterligare två år:

-Andre är framförallt en väldigt duktig målvakt som är professionell och driver sig själv hela tiden till att bli en dag bättre, och det har han verkligen blivit. Han är även en omtyckt person vid sidan av planen. Så nu ser vi fram emot två nya år, där vi kan jobba vidare med det vi påbörjat och ta nästa steg tillsammans.

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.