Skip to content

Ännu en övertygande seger för damerna

Med ytterligare en storseger, 6-0 borta mot IFK Skoghall på lördagseftermiddagen, behåller vi serieledningen med bara två omgångar kvar.

Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle ta hem de tre poängen, även om IK Brage kom ut lite trevande på Lunnevis naturgräs.

-Vi började lite slött kan jag tycka. Det var lite segt innan vi kunde känna av vilken match det var, säger tränaren Fredrik Bengtsson på telefon, en stund efter slutsignalen.

Det dröjde till matchminut 24, när Ella Foberg kunde sätta 0-1. Innan pausvilan, visade Robyn Decker att hon inte bara är farlig i huvudspelet. För med knappa kvarten kvar till halvtid, sköt hon ett distansskott som gick ribba in bakom Elvira Eriksson i Skoghallsmålet fram till 0-2.

Även om IKB dikterade mycket av skeendet under första fyrtiofem, så önskade Fredrik Bengtsson att man skulle spela med högre fart, mot ett mer baktungt Skoghall.

-Vi pratade om att vi skulle försöka öka bolltempot lite. De är ganska fysiska i sitt spel, men kan vi flytta bollen snabbare så kan vi spela ut dem. Viket jag tycker vi gör i andra och gör fyra mål.

Innan kvarten var spelad av andra halvlek hade ledningen dubblerats. Först 3-0 genom Agnes Dahlström, som fick en fin boll av Maja Andersson, och sedan 4-0 när Lisa Eljans tog sig igenom hemmaförsvaret, och avslutade behärskat.

-Vi är nöjda och i andra dominerar vi, och det är inget snack. De kommer inte över våran planhalva överhuvudtaget. Då ville de (Skoghall) att domaren skulle blåsa av det hela. Då öste vi på ganska bra, säger Bengtsson

Tycker du matchen blev som förväntat?

-Ja, med respekt för motståndet, för man har alltid en motståndare.

Efter matchen så ville Bragebossen plocka fram en spelare som han tyckte stack ut lite extra.

-Hanna Torstensson börjar hitta sin nya roll, hon ser bra ut. Generellt sett är vi riktigt, riktigt bra i andra halvlek, när vi jobbar med offensiva mönster, och försöker bryta igenom. Vi har bra variation i anfallsspelet.

Förutom segern, så klarade sig laget utan skador, inför nästa lördags seriefinal borta mot Sturehov. Örebrolaget som samtidigt bortabesegrade Norrstrand med 4-1.

Fredrik Bengtsson tror och hoppas att laget också mentalt ska hävda sig, i det sedan länge emotsedda mötet mot Sturehov. Dessutom har vi revansch att kräva då vi förlorade hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen med 0-3.

-Jag tror absolut tjejerna pallar för pressen. Det är sådana matcher man vill spela om i sin fotbollskarriär. Matcher som betyder någonting. Det är bara roligt. Vi har veckan på oss att förbereda oss, så att vi känner oss förberedda. Det ska bli jättekul, det är så vi måste se på det.

Text: Per Lindgren.

Matchfakta:

IFK Skoghall-IK Brage 0-6 (0-2)

Målen: 0-1 Ella Foberg (24), 0-2 Robyn Decker (32), 0-3 Agnes Dahlström (53), 0-4 Lisa Eljans (57), 0-5 självmål (74), 0-6 Agnes Dahlström (81)

Varningar: Skoghall: Brage:

Domare: Anna Nyberg.

Publik: 45 (Lunnevi IP)

IK Brage på Lunnevi IP (4-3-3): Clara Lönntorp-Luna Hermansson (Anna-Linh Stenquist, 80), Joanna Snell (Agnes Almetun Lantz, 75), Robyn Decker, Thilda Johansson-Maja Andersson, Lisa Eljans, Hanna Torstensson-Anna-Linh Stenqvist, Ella Foberg, Agnes Dahlström. Ersättare: Alexandra Sjölander, Ida Larsson, Hanna Eriksson.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.