Skip to content

Anton Lundin och Janne Mian inför måndagens match på Vallen

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN /

Efter en poäng i bortamötet mot Norrby senast väntar jakten på nya poäng när Landskrona BoIS gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen imorgon, måndag, den 15 augusti med start kl.19:00.

Anton Lundin tycker träningsveckan varit bra och ser fram emot måndagens tillställning.

-Vi har filat på det vi var missnöjda med sedan förra matchen och försökt utveckla vårt spel och beslutsfattande, som vi gör varje vecka.

Även om det fanns saker som kunde gjorts bättre mot Norrby menar han att man ändå gjorde en helt okay match.

-Ja, men vi är lite slappa i vissa lägen som straffar sig. De får mål i rätt tid och då blir det svårt för oss.

Vi hamnade i underläge med både 0-1 och 1-2 men kunde kvittera två gånger om.

-Vi försöker fortsätta på vår inslagna väg, men samtidigt behöver vi vara mer effektiva vid våra chanser.

Med sju ordinarie minuter kvar utjämnade Joakim Persson till 2-2 och vi fick ändå en värdefull poäng med oss, som betyder att vi är kvar på en allsvensk plats.

-Den poängen tar vi jättegärna, det är en lång säsong och varenda poäng räknas, så det är bättre än en förlust.

Vad tar ni med er spelmässigt från matchen mot Norrby?

-Speciellt i första halvleken hade vi bra rörelse och mycket boll. De fick jaga mycket och blev väldigt trötta. Sedan får de ett mål tidigt i andra som de får energi av och de kan sjunka lite lägre.

-Vi flyttade bollen väldigt bra första halvleken, det var var vi nöjda med och ska försöka ta med oss.

Efter slutsignalen på Borås Arena blev det lite gurgel mellan André Reinholdsson och Niklas Söderberg, något som nu är historia, menar Anton.

-Sådant sker överallt, i alla elitklubbar och föreningar. Det händer sådana grejer på träningar till och från, vi alla är vänner och vi vill samma grej, då kan det bli nåt missförstånd som mynnar ut i lite större grejer, säger Anton, som menar det inte har påverkat stämningen i truppen.

Landskrona kommer till matchen med en poäng på de fem senaste men han räknar med en tuff uppgift trots skåningarnas formsvacka.

-De krigar för att ta sig upp i tabellen och vi vill vara kvar däruppe. I slutet av säsongen spelar alla för sin överlevnad eller för att gå upp, då blir det lite tuffare matcher.

-Det gäller att vi fortsätter spela det spel vi vill, och är noggrannare. Förhoppningsvis så är vi det och kan trycka dit dem (Landskrona).

Assisterande tränaren Janne Mian är också förhoppningsfull inför måndagens match, även om lite skavanker i truppen under veckan har stört.

-Jag har en ganska bra känsla och vi har haft bra förberedelser, även om det inte varit helt på topp, säger Mian.

Under veckan har det varit en del sjukdomar i laget men det ser ändå ganska bra ut inför matchen.

-Jag tror den elvan som vi mönstrar ändå ska vara fit for fight. Positivt är att Joakim Persson, som var hängig mot Norrby, har tränat och ska vara på tillbaka i full form. Alexander Zetterström som fick kasta in handduken på uppvärmningen senast är fortsatt osäker.

På transferfönstret sista dag i torsdags lämnade nämnde André Reinholdsson för Norrby, vilket betyder en del i det korta perspektivet anfallsmässigt.

-Alternativen finns inte där just nu, men vi har förhoppningar på Ferhad (Ayaz) men han har en liten bit kvar och är inte i riktigt fysisk toppform. Men om några veckor kan han vara med och konkurrera och då har vi ungefär samma alternativ.

Anton Lundin, som haft en del fotproblem, fick starta senast mot Norrby men känner sig inte helt hundra fysiskt.

-Formen är väl sådär, jag har problem med foten och det blir lite ryckigt på träningar. Men den är ändå på uppåtgående, säger Lundin som säger han kan spela nittio minuter.

Janne Mian menar att Landskronas styrkor framförallt är att de är passningsskickliga och har tålamod i sitt spel.

-Sedan kan de också variera sitt kortpassningsspel med ett djupledsspel. De har en stark tro på deras eget spel, och sin spelidé. De är bolltrygga och kan variera med att sätta (bollen) bakom.

I bortamötet mot BoIS fick vi med oss en poäng efter att båda lagen fått avsluta med tio man.

-Då hade vi dem på gaffeln efter vi gjorde 1-1, och det kändes som vi hade momentum och kunde gjort 2-1, de gick på knäna och vi skapade chanser. Sedan fick vi en utvisning och fick vara nöjda med 1-1. Jag tror om vi hade trummat på elva mot tio, så hade vi vunnit den matchen, avslutar Janne Mian.

Matchen startar kl.19:00 och det ser ut att bli riktigt härligt väder i Borlänge. Vi hoppas på ett rejält tryck på läktarna och tillsammans ska vi gå för tre poäng. Köp biljett via webben nu för att säkra din plats: https://ikbrage.ebiljett.nu/

5 punkter inför Landskrona BoIS:

  • Bortamötet mot Landskrona den 22 maj slutade oavgjort, 1-1, där flyktande André Reinholdsson gjorde Brages mål på straff.
  • Linus Olsson är poängbäst i Landskrona med fem mål och två assist.
  • Landskrona BoIS har gjort 34 allsvenska säsonger och ligger på 15:e plats i maratontabellen.
  • Landskronas mittfältare Adam Egnell är varningsavstängd.
  • Brage har vunnit de två senaste hemmamötena mot Landskrona, 1-0 (2021) och 5-1 (2018).

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.