Skip to content

Arvidsson inför GIF Sundsvall

240617 Brages Johan Arvidsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Trelleborg och Brage den 17 juni 2024 i Trelleborg. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0430

Efter den långa bussresan hem från Trelleborg i måndags, har laget nu haft flera dagar att återhämta sig inför söndagens match. Johan Arvidsson säger att han har hanterat de många milen tillbaka till Borlänge på ett bra sätt.

-Det är klart det är en seg resa, men jag sov stora delar av hemresan. 

Efter noll avslut på mål mot TFF och ett mål på de fyra senaste, har laget föga överraskande under veckans träningar gnuggat på anfallsspelet.

-Vi har nött på offensiven och filat på hur vi ska hitta lägen till att skapa mer liksom, mer farliga målchanser. 

Med elva mål framåt på tolv matcher har Brage snittat under ett mål per match. Arvidsson säger dock att det inte är något som sitter mentalt.

-Nej, det tror jag inte. Vi vet vad vi kan och förhoppningsvis kommer det släppa till nästa match. Det kommer se annorlunda ut och vi kan skapa massor.

I förlustmatchen senast mot Trelleborg, försökte vi flera gånger överbelasta på högerkanten för att skaffa oss ett numerärt överläge. Något som Johan Arvidsson inte vill säga om man kommer göra likadant på söndag.

-Det beror på hur matchplanen kommer att se ut. Vi kommer att kolla på GIF Sundsvall och sedan lägga upp en matchplan. 

-Vi kommer att spela en offensiv fotboll, det är det vi vill i alla fall, sedan får vi se hur det kommer se ut.

Med sina två mål och två assists ligger Brages #11 på andra plats i den interna poängligan. Ändå känner 24-åringen att han inte riktigt är där han vill vara.

-Det har gått helt okej. Jag vet att jag kan mer, jag vill skapa fler poäng, göra mer mål och assists. Men det är två plus, men jag kan bättre.

Vad tror du krävs för ett bra resultat i matchen på söndag?

-Att vi fortsätter spela det spelet vi vill. Styra matchen, och sedan krydda till det offensivt och skapa mer chanser, då tror jag det kommer bli en väldigt rolig match. 

Förutom GIF Sundsvall återstår Gefle IF innan laget går på ett tre veckor långt sommaruppehåll.

-Vi har två matcher kvar innan sommaruppehållet och har båda på hemmaplan. Vi vill spela för publiken och bjuda dem på två vinster.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.