Skip to content

Arvidsson inför IK Oddevold

Foto: Mathilda Ahlberg

Johan Arvidsson är en av våra tre spelare som gjort två mål i Superettan hittils denna säsong. Själv känner han med den senaste tidens vinster, att det mesta pekar åt rätt håll formmässigt.

-Det känns bra. När laget går bra går det oftast bra för en själv också.

Lördagens bortamatch mot nykomlingen Oddevold blir den femte bortamatchen så här långt för grönvitt. För Arvidsson, och sannolikt resten av laget, blir det första gången man möter Uddevallalaget.

-Jag tror jag aldrig mött dem innan, säger han om motståndarna som de senaste säsongerna spelat i ettan södra innan de ifjol tog steget upp efter att ha vunnit serien sju poäng före Falkenberg.

Vad förväntar du dig för matchbild?

-Det kommer bli en tuff match, som alla matcher i Superettan är. Vi vet att de är ett lag som är väldigt starka på hemmaplan, så vi är inställda på en tuff match och hårt slit, säger 24-åringen samtidigt som han tillägger att man har kartlagt motståndet:

-Vi har kollat på hur de löper, och defensivt så vet vi att de är stabila bakåt. Det kommer förmodligen bli en tuff, men förhoppningsvis rolig match.

Som knappast undgått någon, har vi fått en bra start på säsongen. Just nu befinner vi oss på andra plats, men det återstår mycket av säsongen där 30 omgångar ska spelas.

-Det är svårt att säga om tabellen satt sig. Det är fortfarande tidigt på säsongen. Det är jämnt uppåt, och jämnt nedåt. Det gäller bara att fokusera på nästa match hela tiden och inte slappna av.

Johan Arvidsson säger att han tycker det har sett bra ut på veckans träningar, där tyngdpunkten är att utveckla det egna spelet.

-Vi fokuserar på hur vi vill spela fotboll och det som vi är bra på. Det är något som vi vill fortsätta utveckla konstant. Vi fokuserar mycket på oss själva, sedan går vi också in i detaljer hur motståndarna spelar. Men mycket fokus på hur vi själva vill spela.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.