Skip to content

Bergendahl efter GIF Sundsvall

Foto: Jens Carlsson

William Bergendahl delar sina tankar efter 5-0 vinsten mot GIF Sundsvall:

-Det var som på beställning kan man säga. Vi får igång vår offensiv ordentligt, skapar mängder av chanser och får göra en del mål också. Jumbon på hemmaplan, och vi hade pressen på oss att leverera och det gör vi på ett fantastiskt bra sätt.

…om hur taktiken föll ut:

”Den föll väl ut, för att spelarna har den kvaliteten som behövs för att såra Sundsvall. Vi lyckades bli rättvända mellan ytorna på deras lagdelar och vi lyckades hota dem gång på gång. Killarna ska ha all cred för hur de utför taktiken”.

…om hur snacket gick i halvtid efter ledning 3-0:

”Det var mest det mentala och fortsätta och inte nöja oss, även att vi inte skulle nöja oss med att bara behålla bollen. Utan fortsätta hota, fortsätta attackera, gå för fler mål. Fortsätta vara aggressiva i försvarsspelet, inte slarva i någonting och inte ge dem någon väg in i matchen.

…om anfallsspelet kan bli bättre än så här med fem mål och massor av målchanser:

”Nej, det var den perfekta prestationen att få nu. Sundsvall slår av ganska ordentligt sista halvtimmen. Då är det öppna spjäll. Vi sätter bara så många bollar emot som möjligt och vi gör det bra”.

…om det fanns något som kunde gjorts bättre trots att vi idag var överlägsna motståndet:

”Det finns det alltid. Om man sätter sig tittar på video, så hittar man säkert situationer som man kunde gjort bättre. Där vi kommer ifrån ett läge där vi har pressen på oss att leverera, så kan man inte begära så mycket mer”.

Text Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.