Bergendahl efter Landskrona

Det var en samlad William Bergendahl som mötte upp efter förlustmatchen mot Landskrona, som betyder att möjligheterna att komma topptre nu är helt borta.

…om att slutresultatet 3-0 till Landskrona inte gick att snacka bort:

”Det speglar de båda lagens insatser. Landskrona är bra, och vi gör absolut ingen bra match”.

…om matchinledningen från Landskrona, som efter dryga kvarten redan hade gjort 2-0:

”Vi är förberedda på att de ska komma ut intensivt och vara jäkligt hungriga. Vi förlorar mycket i det fysiska spelet i den perioden. Sedan har vi tydliga misstag som kostar oss mål, då har vi 2-0 och uppförsbacke efter femton minuter. Det blir ett rimligt resultat utifrån misstagen vi gör och den generella nivån i matchen”.

…om att spelet jämnades ut efter en halvtimme:

”Samtidigt är det för sent att göra det när det står 2-0 i baken. Så är alltid fotbollen, att man kan hitta en bra period. I slutändan över nittio minuter så är det 3-0 på resultattavlan, det är inte så värst mycket att säga om att det skulle vara orättvist. Vi får titta på att göra bättre prestationer framöver”.

…om prestationen i stort över nittio minuter:

”Vi har lite svårt att komma ur deras press. Men samtidigt vet vi att de gånger vi kommer ur den, så kommer vi ha väldigt bra läge att anfalla mot ganska få försvarsspelare. Men vi behöver lösa den delen av speluppbyggnaden oftare”.

…om att att taktiken skilde sig från tidigare matcher när man mött topplagen:

”Vi går in med en liten annan ”approach” i den här matchen, jämfört med tidigare när vi har mött Landskrona och Sandviken. Vi försöker kliva upp och pressa dem, då blir backlinjen lite mer utsatt men vi fixar inte det spelet tillräckligt bra. Det handlar om att man behöver vinna första duell, och vinner man inte den behöver man definitivt vinna andrabollarna, annars blir det åka av och där hamnar vi för ofta helt enkelt”.

…om att presspelet med Camões, Jonsson och Sletsjøe, som låg högt på offensiv planhalva när Landskrona hade bollen, bara fungerade stundtals:

”Vi har några bollvinster, men lite för få. Men det blir att vid varje bollvinst man får, så får man ett anfall där man får åka åt andra hållet. Vi får inte ut så mycket av det. Vi hade behövt försvara det som blir ett längre spel från Landskrona, och spelat det på ett bättre sätt”.

…om att matchen mer eller mindre är över efter 3-0:

”Vi krigar och försöker ge spelare chansen att komma in och visa vad de kan, utifrån tuffa förutsättningar ska absolut sägas. Men det är klart 3-0, med trettio minuter kvar, då ska det till något mirakulöst för att man ska vända på det”.

…om att det inte skapades så många vassa chanser under nittio minuter där enligt statistiken vi hade fyra avslut, varav tre på mål:

”Vid 2-0 så har vi två eller tre bra chanser. Vi hade behövt göra mål på någon av dem för att få en liten livlina lite tidigare”.