Bergendahl efter segern mot Öster

Brage tog en av säsongens tyngsta segrar idag efter att vi vann med 1-0 (0-0) mot formstarka tabelltvåan Östers IF. Brages tränare William Bergendahl menade att det var en jämn match där man hade marginalerna med sig.

Så här gick hans tankar kring slutresultatet 1-0…”Kanske resultatet är bättre än prestationen och matchen. Jag tycker vi har haft fighter där vi spelat bra, både mot Oddevold och Utsikten där vi har förtjänat mer. Idag tyckte jag vi hade en lite svagare prestation där vi slog bort en del passningar och får ingen rytm. Men vi gör ett mål och lyckas reda ut det. Såklart väldigt skönt”.

…om vad som gör att det blir seger idag, efter två raka 0-1-förluster: ”Jag skulle säga det är en slumpfaktor. Jag tycker vi inte är bättre idag än mot Utsikten, då var vi mycket bättre. Idag gjorde vi ett mål och släppte inte in ett. Det är inte mycket konstigare än så. Det är jämna matcher och fortsatt små marginaler om man ska slå ett bra lag i den här serien. Idag lyckas vi få marginalerna på vår sida, och jobbade oss till dem”.

…om hur bytena föll ut där ”Samo” kom in i första (efter Arvidsons skada), och i andra när Pektas, Sjöberg, Titi och Asante Gayi byttes in och bidrog till att stänga matchen:  ”På slutet fick jobba för att freda oss, vi fick in pigga ben med fem spelare som kommer in och bidrar och håller energinivån uppe. Jag tycker att vi reder ut deras forcering på ett bra sätt”.

…om hur han upplevde slutskedet av matchen när Öster jagade ett kvitteringsmål: ”Vi går ner på en fembackslinje, så är vi på bra platser i boxen med huvudstarka spelare. Vi reder ut situationerna och lyckas dessutom få lite tid att gå med bollen. En bra säkring från vår sida sista tio”.

…om han var nervös på slutet där domaren hade lagt till sju minuter, som nästan blev åtta: ”Det är väl alltid en nerv på slutet, om man blickar ut över planen så tycker jag vi hade ganska bra kontroll på anstormningen, men det är klart att det kan hända någonting ändå. Ändå helt okej kontrollerat i slutskedet”.

…om matchbilden blev som väntat: ”Vi vet att Öster är bra och de fick tryck på oss, och vi fick försvara oss i perioder och gör det bra, vilket vi har gjort hela säsongen. Vi får lite omställningslägen, sedan hade vi hoppats på lite fler och ha bättre kvalitet med bollen, för att få perioder med tryck vilket vi inte får. Men vi klarar oss utan det idag, och lyckas ta hem tre poäng vilket var det viktigaste idag”.

…om det känns extra skönt att vinna mot ett topplag: ”Vi tycker det är kul att mäta oss med de andra topplagen i den här serien. Jag tycker vi har gjort bra matcher mot dem, och idag fick vi dessutom en seger. Det är klart det är viktigt”.

…om vad som kommer hända under landslagsuppehållet på dryga två veckor: ”Vi ger spelarna fyra dagars ledig, eftersom vi har haft ett lite tightare program. Sedan har vi en period på tio, elva dagar där vi kommer träna riktigt tufft fysiskt och se till att slipa på alla detaljer vi behöver slipa på”.