Bergendahl efter segern mot Varbergs BoIS

Det blev alltså en succépremiär, när vi under måndagseftermiddagen inledde säsongen med en 1-0 seger över Varberg BoIS.

Tränaren William Bergendahl efter den fina starten på säsongen:

…om en summering av matchen:

”Klassisk premiär. Lite krampaktigt, men vi kämpar för varandra, och vaskar fram några chanser”.

…om Varbergs press på stopptid:

”de har momentum, och har en del småfarligheter. men vi reder ut det.”

…om det var svårt ta ut startelvan:

”Ja det var det. Det var några positioner som vi funderade på in i det sista. Det blir svårt ta ut laget nästa gång, då det vart några som kom in från bänken som gjorde det riktigt bra”.

…om matchbilden blev som du trodde:

”Ja det gick helt okej. Vi är kompakta och har ett bra försvar, även om jag hade hoppats på vi skulle få mer spel med boll. Vi kunde fått något mer mål i andra, nu kom vi närmare eget mål sista tio minuterna”.

…om vilka växlar man ska dra av 1-0 vinsten:

”Inte mer än tre poäng på tavlan, och vi får försöka upprepa det framöver”.

…om det var något allvarligt när Jacob Stensson klev av efter 50 minuter:

”Han fick en smäll på fotleden, samma ställe som i första halvlek. Det var ett klokt beslut av honom gå av”.

…om nästa veckas match mot Helsingborg, som vann med 3-2 mot Gefle:

”Bra motstånd. Det kommer bli mycket folk på läktaren och en kul match”.

Text: Per Lindgren.