Skip to content

Bergendahl efter Utsikten

240527 Brages tränare William Bergendahl under fotbollsmatchen i Superettan mellan Utsikten och Brage den 27 maj 2024 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0925

Tränaren William Bergendahl efter förlusten 1-0 (0-0) borta mot Utsikten.

…om resultatet:

”Såklart jättetråkigt, det är en jämn match med chanser åt bägge håll. Det är en öppen match, med bra fart rakt igenom. Otroligt tungt att förlora”.

…om det offensiva spelet, där vi hade en del chanser:

”Det offensiva spelet tills vi ska sätta bollen i mål, är bra. Vi visste att det här skulle bli en helt annan match än de två senaste. Det skulle bli två lag som ställer sig lågt, sedan skulle det bli lite öppnare och större ytor och ställa om. Det spelet är vi bra i att skapa från och även när de blir låga luckrar vi upp dem vid några tillfällen, med fina kombinationer. Vi lyckas helt enkelt inte få in bollen i mål”.

…om det var några överraskningar i hur ”Kiken” ställde upp:

”Nej, det var det inte”.

…om hur spelarna hanterade tredje matchen på tio dagar:

”Det såg inte vara några problem överhuvudtaget. Intensiv match, ganska svängig, med många långa löpmeter. Det hanterade vi på ett bra sätt. Vi såg starka ut. Inga problem alls”.

…om vi skulle haft en straff med oss, då spelarna ropade straff vid ett par tillfällen:

”Jag tycker det är en situation i andra som vi ska ha straff, när en spelare är långt ut med armen. Jag har inte sett den. Det kändes där och då som en straff”.

…om den första tredjedelen av säsongen:

”Det har varit upp och ner. Vi har spelat väldigt många jämna matcher. Vi har vunnit några med uddamål, vi har förlorat några med uddamål och spelat några kryss. Vi har fått en solid start, men så klart vill vi ha mycket mer. Vi skulle haft poäng i de här två senaste matcherna som vi spelat. Vi har saker att utveckla så klart”.

…om serien har satt sig:

”Vet inte. Det är Superettan och det kan hända mycket. Plötsligt går ett lag och torskar fem raka matcher, och ett annat vinner fem raka. Superettansäsongen sätter sig inte förrän om 20 matcher kanske.(skratt)”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.