Skip to content

Bergendahl inför FBK Karlstad

Foto: Henrik Hansson

Seriestarten börjar närma sig och med dryga två veckor till premiären hemma mot Varberg väntar på lördag, kl:14:00, näst sista träningsmatchen då Ettanlaget FBK Karlstad gästar Borlänge Energi Arena.

-Jag förväntar mig en bra genomkörare, säger Bragetränaren William Bergendahl inför lördagens tillställning där han hoppas att man hittat rätt i de bitar man tränat på sedan Falunmatchen.

-Det är detaljer och delar i vårt spel som vi har jobbat med i veckan. 

-Sedan ser vi fram emot de individuella prestationerna för att vi börjar närma oss seriestart. Varje träning och match är ett bra tillfälle att visa upp att de vill spela premiären.

Hur har träningarna sett ut efter förra matchen?

-Bra. Förra helgen var killarna lediga lördag och söndag för att samla energi inför sista delen av försäsongen. Sedan har vi tränat på tufft onsdag och torsdag, då vi inte har några tävlingsmatcher att förhålla oss till. 

Lördagens motståndare FBK Karlstad, slutade tvåa i division 2 Norra Götaland ifjol och fick sedan ge sig i kvalet till Ettan mot Ängelholms FF. Men när Dalkurd inte beviljades licens för kommande säsong, stod FBK Karlstad först på tur i vakansordningen och tackade ja till den platsen, och kommer således få spela i Ettan i år.

Laget har svarat för en fin försäsong med fyra segrar och en oavgjord. Senast kryssade man mot seriekonkurrenten IF Sylvia på bortaplan (1-1).

Bergendahl tror mötet mot FBK Karlstad blir en bra utmaning.

-Jag har sett någon av deras matcher för att se deras struktur. Det är en nykomling i ettan, som ser ut som ett hungrigt gäng. De verkar kunna vara ganska bra på att stjäla bollen i sin speluppbyggnad och har tydliga idéer där. 

Han tror att matchen mot Karlstad kommer skilja sig mycket mot den mot Falun.

-Det blir en helt annan typ match. Då mixade vi A-lagsspelare med P19-spelare och då blir det en viss typ av match. Nu blir det en ren A-lagsfight och då hoppas jag det kommer sitta ihop mycket bättre i alla delar av spelet.

Efter matchen mot FBK Karlstad väntar genrep borta mot IK Sirius nästkommande helg innan serien startar igång för Brages del den 1 april. Att allvaret närmar sig märks menar William, även om det sett bra ut hela tiden sedan träningarna började efter årsskiftet. 

-Jag tycker vi har haft jäkla bra energi egentligen från när vi drog igång i januari. Spelarna kom in med mycket energi, sedan hade vi cupen som morot. Nu är vi nära serien som är den största av morötter. Det har varit bra hela vägen genom, naturligtvis ställs det på sin spets de kommande veckorna. Alla vet vad som väntar.

Sedan tidigare är Adil TitiAndré Bernardini och Malte Persson uppsatta på skadelistan och missar matchen på lördag. Sedan är det ett stort frågetecken för Jacob Stensson (ljumske).

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.