Skip to content

Bergendahl inför hemmapremiären

Äntligen är det dags för seriepremiär! Efter en lång försäsong väntar på måndag kl.15:00 ex-allsvenska Varbergs BoIS hemma på Borlänge Energi Arena.

Känns det som ni är redo för säsongen?

-Det tycker jag absolut vi är. Vi har fått göra alla förberedelser vi önskar på ett bra sätt, säger Bragetränaren William Bergendahl.

Förhoppningsvis ska vi kunna slå fjolårets publiksiffra i premiären då 2 248 åskådare kom till Borlänge Energi Arena och mötet mot Västerås SK. Välfyllda läktare skulle betyda mycket för både spelare och stämningen runt matchen.

-Jag vet inte om det betyder så mycket sportsligt, man får möta alla borta och hemma, menar han och fortsätter.

-Ur ett känslomässigt perspektiv är det kul att få börja med en riktig hemmapremiär och spela inför våra fans direkt från början. Förhoppningsvis kommer det mycket folk också, så det ser vi fram emot. 

Efter genrepet mot IK Sirius på Studenternas förra helgen, har man spetsat till det under veckans träningar för att komma så väl förberedda som möjligt till måndagens tillställning. 

-Vi har tryckt på att hålla intensitet och verkligen tävla om platserna i startelvan hela vägen in i kaklet. Sedan är fokus på Varberg och hur vi kan få vårt spel att lira så bra som möjligt.

Varberg, som ifjol degraderades från Allsvenskan, har haft en stor spelaromsättning inför säsongen. Resultatmässigt har försäsongsmatcherna varit blandade, där 1-1 borta mot Malmö FF i svenska cupen sticker ut lite extra. På upptaktsträffen fick man många röster av både media och tränare och nämndes som ett av topplagen under säsongen.

-Det är ett bra lag. De är väldigt välorganiserade och framförallt i försvarsspelet bjuder de inte på någonting gratis. Det är ett fysiskt bra lag och bra på sina fasta situationer. Sedan har de ett par offensivt bra spelare, som är individuellt skickliga. Diego Montiel är absolut det främsta hotet. Han är duktig så det gäller att inte ge honom alltför mycket tid. Forwarden Aulon Bitiqi (ny från Ljungskile SK) är en bra energispelare som springer mycket, går in bakom ofta, som också är ett hot.

På skadelistan finns fortfarande Adil Titi, Malte Persson och André Bernardini.

5 punkter inför Varbergs BoIS

  • Lagen möttes senast säsongen 2019. Då slutade matchen på Påskbergsvallen 0-0, medan Brage förlorade hemmamötet på Borlänge Energi Arena med 1-2.
  • Varbergs bästa målskytt i fjol, Dion Krasniqi (6 mål), har gått till IF Elfsborg.
  • Brages seriepremiärsfacit de senaste tio säsongerna är fem segrar, tre oavgjorda och två förluster.
  • Varberg genrepade med att spela 1-1 borta mot Allsvenska Gais, där nyförvärvet Aulon Bitiqi gjorde hallänningarnas mål.
  • Varbergs Isak Valentin Vidjeskog är avstängd.

Text: Olov Lindgren 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.