Skip to content

Bergendahl inför IFK Norrköping

Foto: Henrik Hansson

På söndag kl.17:30 startar säsongen på allvar när gruppspelet i Svenska cupen drar igång. IK Brage har hamnat grupp 8 tillsammans med allsvenska IFK Norrköping och IK Sirius, samt superettankonkurrenten Utsiktens BK. Först ut är IFK Norrköping på Platinumcars Arena.

– Det känns så klart väldigt kul att tävlingsmatcherna ska dra igång, säger Bragetränaren William Bergendahl som menar kommer väl förberedda till söndagens drabbning.

-Den första perioden med fem, sex veckor med träningar och träningsmatcher har varit bra för oss. Vi har haft en bra chans att förbereda oss och nu är vi jäkligt sugna på att få tävla på riktigt.

Sedan Bergendahl och Janne Mian tagit över som huvudtränare efter Klebér Saarenpää har man jobbat med sitt sätt hur man vill spela.

-Jag tycker vi gör framsteg hela tiden. Sedan tar det alltid en ganska lång tid innan man landar exakt i hur man vill saker och ting ska se ut. Vi tar steg hela tiden, varje dag och lägger till ytterligare nyanser hur vi vill spela. Därefter handlar det om man möter olika typ av motstånd och utmaningar i matcher, därefter får man analysera och lägga till saker, men det går åt rätt håll.

IFK Norrköping har så här långt spelat tre träningsmatcher och väntar på sin första seger. Laget förlorade i januari borta mot danska Lyngby med 1-4. Under februari har östgötarna varit på ett träningsläger Spanien där det blev förlust mot MLS-laget Seattle Sounders med 0-3 (spelades i tre halvlekar) och ett oavgjort (1-1), resultat mot norska topplaget Brann.

-Vi har kunnat se två av deras försäsongsmatcher. Det är ett också lag med nytt ledarskap med nya idéer och de har ändrat lite mellan matcherna i strukturen, på så sätt är de lite svårscoutade men vi vet att det kommer vara ett riktigt skickligt allsvenskt lag.

Ny tränare till den här säsongen i ”Peking” är Andreas Alm, efter att han i november förra året fått sparken från Odense BK.

Alm, har tidigare också spelat i IFK Norrköping och mötte Brage i superettan säsongen 2004 där han var en av målskyttarna i 2-0-segern på hemma på Parken.    

Sedan Svenska cupen lades om till ett gruppspelsformat 2012 har Brage ännu inte lyckas ta sig vidare till kvartsfinal. Som bäst har det blivit en andraplats i gruppspelet.

Vad krävs för att ni ska kunna vinna gruppen och ta er till kvartsfinal?

-Tre stycken hundraprocentiga prestationer från våran sida. Det är tre bra motstånd helt enkelt, vi behöver vara på absolut max i alla tre matcherna för att tävla om resultaten. Det är en tuff, men rolig grupp och vi går så klart in för att tävla och vinna gruppen.

Bragetränaren kommenterar sina nyförvärv Cesar Weilid, Ömur Pektas, Oskar Ågren och Ferhan Abic:

-Cesar är en bra och driven kille som kan användas på många sätt i vår backlinje. Ferhan har haft det lite hackigt med skador och sjukdom, så han har inte tränat alls så mycket de senaste veckorna och inte kunnat gjort sig riktig rättvisa under den här perioden, än så länge. Oskar har kommit in på en ganska bra nivå och har hållit igång med laget efter varit kontraktslös. Han fick göra 45 bra minuter mot Sandviken. Han är lugn med bollen och har ledaregenskaper. Ömur Pekats har varit lite längre tid utan träning med lag. Det var nio veckor sedan division 1-säsongen avlutades. Han är ännu inte riktigt fysiskt fit for fight för att visa sin bästa sida. 

-Vi är jäkligt nöjda över alla nyförvärven som är på plats och de kommer bidra med en ännu spetsigare trupp och bättre konkurrenssituation.

Ferhan Abic är ännu inte skadefri och missar matchen på söndag. Sedan är det ett frågetecken för Malte Persson (baksida). I övrigt är alla uttagningsbara.

Efter tränat tuffare i början av veckan med ett dubbelpass, var man träningslediga under torsdagen. På fredag kommer en taktisk matchförberedande träning genomföras, innan en lättare träning på lördag där man kommer göra allt för att komma skarpt fysiska inför fighten.

Text: Olov Lindgren 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.