Skip to content

Bergendahl inför ÖFK

Foto: Jens Carlsson

Efter glädjescenerna senast då vi avgjorde på tilläggstid är vi på söndag åter tillbaka hemma på Borlänge Energi Arena då Östersunds FK kommer på besök.

Bragetränaren William Bergendahl om förra omgångens seger mot Sandviken:

-Jag tycker matchen liknar den som vi hade mot Landskrona hemma. Det handlar väldigt mycket mot den typen av lag att ha tålamod i försvarsspelet. Det gör vi på ett väldigt bra sätt och jag är inte förvånad att den matchen såg ut som den gjorde.

Sex omgångar avverkade, och vi är ett av de lag som fightas på den övre halvan i tabellen. Bergendahl tycker att man alltmer börjar spela enligt sina riktlinjer.

-Det sitter någorlunda om man ser de senaste matcherna, så vi är nöjda. I den senaste matchen var vi nöjda med hur vi försvarade oss, som vi fick göra mycket under den matchen.

Även om det blivit mål framåt i samtliga matcher, finns det mer att hämta i det offensiva spelet.

-Jag tycker att vi har något mer steg att ta om man ser till matchen (mot Sandviken), i vårt anfallsspel. Färdig blir man väl aldrig i de här grejerna.

Efter den senaste matchen var man sedan ledig i två dagar. Efter det har man haft en bra träningsvecka, utvecklar IKB-bossen.

-Det blir någon extra dag mot att man spelar lördag mot söndag. Efter att vi var lediga två dagar tränade vi på med två riktigt tuffa pass. De sista två dagarna före match fokuserar vi mer på Östersund. Vi har haft en bra vecka.

På söndag, kl.15:00, väntar alltså hemmamatch mot Östersunds FK. Jämtarna har inte haft en klockren säsongsinledning, där man just nu parkerar på en negativ kvalplats, med sex poäng.

-De är ett duktigt lag, skickliga med bollen. Bra att försvara sig i sitt låga försvarsspel. De har en fembackslinje med fysiskt starka mittbackar. De släpper inte till någonting gratis. Det är ett jobb som ska göras helt enkelt, framförallt för att öppna upp dem.

Är det att ni ska skapa flera målchanser som du vill se att ni gör bättre än senast mot Sandviken?

-Ja. Vi vill behålla det som varit bra. Jag räknar med att det blir en matchbild där vi definitivt kommer ha mer boll än mot Sandviken. Vi vill ha variation i våra anfall, snabba anfall där vi spelar igenom deras press i variation med längre anfall där vi etablerar och trycker ner dem. Det är förhoppningen, och med det kommer vi också att skapa chanser.

Förutom skadade Jacob Stensson är hela truppen uttagningsbar.

Text: Per Lindgren

5 punkter inför ÖFK

  • Målbäst i Brage är Ieltsin Camões och Johan Arvidsson med två mål vardera. I Östersund har Arquimides Ordónez, Jakob Hedenquist och Mykola Musolitn gjort ett mål vardera.
  • Östersund vann Svenska Cupen 2016/2017 som första norrländska lag efter att i finalen vunnit med 4-1 hemma på Jämtkraft Arena mot IFK Norrköping. 
  • De sex senaste mötena mot Östersund har resulterat i tre segrar, en oavgjord och två förluster. Senaste mötet ägde rum den 27 september 2023 som ÖFK vann med 2-0 på hemmaplan.
  • ÖFK är tillsammans med GIF Sundsvall det enda laget som hittills inte har gjort något mål på bortaplan, samtidigt som Brage har släppt in ett mål på hemmaplan.
  • Tillbaka i Östersund är Jamie Hopcutt, som mellan 2012-19 svarade för 44 mål i ÖFK.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.