Skip to content

Bergendahl inför Sandvikens IF

Foto: Magnus Andersson

På lördag kl.13:00 väntar andra raka bortamatchen när nykomlingen Sandvikens IF väntar på Jernvallen. Möjligheten finns att direkt studsa tillbaka från förlusten mot Örebro SK.

-Vi tyckte så klart att prestationen inte var tillräckligt bra, det tycker man inte när man har förlorat, säger Bragetränaren William Bergendahl.

-Det är några detaljer kring målen som vi inte är så nöjda med, sedan tycker jag att vi saknar lite intensitet i vårt försvarsspel och andrabollsspel. Vi är inte riktigt skarpa där.

Han tycker annars att spelarna reagerat på bästa sätt efter säsongens första förlust.

-Ja, som förväntat har de reagerat alldeles utmärkt. Vi har analyserat tillsammans och de har ”pitchat” in och bidragit med sina tankar kring vad som inte var tillräckligt bra där. Sedan har vi den senaste veckan jobbat efter våra principer, och det har varit jäkla bra intensitet och kvalitet. 

Matchen mot Sandvikens IF blir säsongens kortaste bortaresa, då avståndet bara är nio mil. Många tillresta supporters och försommarväder talar för en oförglömlig eftermiddag. 

-Det blir en lite derbykänsla, det är lördag och tidig avspark kl.13:00. Det kommer mycket folk från Borlänge för att stötta oss och jag tror det blir väldigt mycket folk på deras läktare också. Det blir nog definitivt en liten extra krydda.   

Vad kommer nu behöva göra bättre än mot Örebro, för att få med er ett bra resultat mot Sandviken?

-Det är som alltid att man behöver få till en bra helhetsprestation. Vi vet att alla matcher i superettan kommer vara väldigt, väldigt tighta och det gäller att göra jobbet.

-Vi har pratat lite om och räknat med att det kommer bli en hel del duellspel. Det är ett ganska tufft lag som går in jäkligt rejält och ibland lite sent och fult. Det är en kamp vi behöver stå upp i. Vi måste fokusera på bollen hela vägen ner från målvakt in på sista tredjedelen. Man kan inte sakna någon del i spelet om man ska vara där och tävla om alla tre poängen.

På försäsongen mötte vi Sandviken och förlorade med 0-2 på Borlänge Energi Arena. Med sin aggressiva spelstil i försvarsspelet och man-mot-man spel över hela planen har gästrikarna överraskat i inledningen av serien. 

-Det blir för oss att hitta vägar genom det. Gör man det så öppnar det upp sig, säger Bergendahl och fortsätter sin analys av motståndarna:

-Det är ett bollskickligt lag och ganska likt Landskrona i delar av hur de bygger spelet. Ibland går det ganska långsamt och de vill locka in pressen för att senare spela sig igenom därifrån. Deras stil är att de vill ha mycket boll och hela den biten.  

Han tror matchbilden kommer präglas av den derbykänsla som det kommer bli runt tillställningen.

-Det kommer bli väldigt intensivt, framförallt i inledningen av matchen, det kommer smälla en del. Sedan tror jag att de i perioder kommer ha en del boll, men det har vi inga problem med. Det handlar om att när vi har boll, att vi ska vara bra, för att komma in bakom dem.

På skadelistan finns Jakob Stensson och Malte Persson.
5 punkter inför Sandvikens IF-IK Brage:

Text: Olov Lindgren

  • Matchen ingår i Gävle/Dala Trophy där vi tillsammans med Din Bil/Volkswagen tävlar med Gefle IF och Sandviken IF.
  • Sandvikens mittfältare Martin Springfeldt är avstängd sedan han dragit på sig två gula kort i första halvleken mot Gefle IF. Brages Henry Sletsjøe är också avstängd efter att ha dragit på sin tredje gula kort mot ÖSK.
  • Sandviken är tillsammans med Landskrona och Degerfors, de enda lagen som tagit maximala poäng på hemmaplan. SIF har vunnit mot ÖSK (2-1) och Öster (1-0).
  • Två nyförvärv är målbäst i SIF. Calvin Kabuye, ny från Östersunds FK och James Joseph Kirby från division 2-grannen Sandvikens AIK, har båda har gjort två mål vardera. Brages bästa målskytt är Johan Arvidsson som också står på två mål.
  • Lagen möttes senast i februari i en träningsmatch, då vann Rödvästarna med 0-2 på Borlänge Energi Arena, där Mohammad Alsalkhadi (nu i IFK Värnamo) gjorde båda målen. Senaste tävlingsmatchen ägde rum den 23 oktober 2017 på dåvarande Domnarvsvallen och slutade 0-0 i division 1 norra, medans IKB vann vårmötet på Jernvallen med 1-4 på Jernvallen där Johan Eklund svarade för två mål, medans Anton Lundin och Erik Nilsson gjorde varsitt.    

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.