Skip to content

Berggren inför söndagens cupmatch på Vallen

På söndag väntar äntligen hemmamatch i Svenska Cupen när vi möter Norrby IF på Vallen, med start kl.17:30.

”Vi går in med inställningen att vinna varje match, sedan vet man att det kan vara svårt. Men det är den inställningen vi måste gå in med, annars är det ingen idé att spela.”

Nyförvärvet Gustav Berggren inför söndagens match.

Tre poäng senast mot GIF Sundsvall betyder att cupdrömmen om avancemang till kvartsfinal lever vidare. För att lösa uppgiften krävs vinst mot Norrby IF, samtidigt som vi måste ta in tre poäng och sju mål på Hammarby.

Motståndarna Norrby IF degraderades ur Superettan förra säsongen och kommer spela i Ettan Södra 2023. 

IKB-nyförvärvet och mittfältaren Gustav Berggren ser fram emot att möta sitt tidigare lag.

-Det blir spännande och kul framförallt. Det är många nya ansikten men ändå en del jag känner igen. Det är väl fem, sex kvar sedan i fjol, säger 22-åringen som gjorde 25 framträdanden i Norrby förra säsongen.

Boråslaget, har fått in flera nyförvärv till säsongen. Två nya målvakter har skrivit på, dels Bragebekantingen Victor Astor som närmast kommer från Kvarnsvedens IK, samt Hampus Gustafsson (IFK Värnamo). På försvarssidan har de fått in vänsterbacken Marcus Mikhail (IFK Haninge), medans mittfältet har förstärkts med Semir Bosnic (BK Häcken) och Jakob Andersson (Woodys FC). Längst fram har anfallarna Henry Atola Meja (AIK) och Marcus Victorio (South Florida Bulls) skrivit på för NIF.

Norrby inledde cupspelet med att kryssa borta mot GIF Sundsvall (1-1) för att sedan förlora med 0-3 på Borås Arena mot Hammarby. ”GB” är smått imponerad av motståndarnas insats så här långt i cupspelet.

-Jag har följt dem i cupen och de har stått för fina prestationer. Det kommer nog bli en bra fotbollsmatch, säger Gustav, där han tror att Brage blir bollförande.

-Jag hoppas så klart att vi kan hålla i bollen mycket och styra matchbilden. Det jag har sett av Norrby är att de är unga och hungriga och de vill pressa högt och hålla i bollen. Så jag tror vi får se två lag som vill stå högt, vinna bollen högt och hålla den inom sitt lag. 

-Jag hoppas att vi kan gå vinnande där och ha mycket boll. 

Berggren, med Mälarhöjdens IK som moderklubb, presenterades i november som vårt första nyförvärv och tycker det har varit en lätt grupp att finna sig tillrätta i.

-Jag har snabbt kommit in i laget. Sedan har jag fått förtroende från tränarna och fått spela, så det har varit roligt. Det är bara bra saker.

Även om han kom till ett helt nytt lag i vintras, så fanns det spelare han tidigare spelat med. I Dalkurd kamperade han ihop med både Samouil Izountouemoi och Filip Sjöberg, medan Andre Bernardini fanns i IFK Haninge när han var där säsongen 2021.

-Det betyder en trygghet när man har någon man känner. Det är skönt med bekanta ansikten. 

Både under säsongen 2020 med Dalkurd, och ifjol med Norrby, var han med och mötte hans nya klubb. 

-Det har alltid varit tuffa matcher. Speciellt förra året när jag mötte Brage på våren på Vallen, så märkte jag att det var ett lag med flow och mycket självförtroende.

Vi kommer med en 2-0-seger mot GIF Sundsvall i Nordichallen i ryggen, där vi visade upp ett bra spel och dominerade stora delar av tillställningen, vilket resulterade i en seger.

-Vi tar med oss ett självförtroende att vi kan hålla i bollen och styra matchen. Men även att det finns en del förbättringspunkter som vi ska göra ännu bättre, för att uppnå ännu bättre resultat, säger han och fortsätter.

-Framförallt när vi har bollen, att vi kan skapa ännu fler hundraprocentiga målchanser. Att vara lite rakare i spelet och hota mer i de farliga ytorna mellan motståndarlagets lagdelar och bakom deras backlinje. Där måste vi bli lite bättre och utveckla det lite.

Efter fjolårets mittenplacering tycker Berggren att vi kan ha höga förväntningar på laget inför stundande säsong.

-Vi går in med inställningen att vinna varje match, sedan vet man att det kan vara svårt. Men det är den inställningen vi måste gå in med, annars är det ingen idé att spela. Jag hoppas att vi kan slåss i toppen, helt klart, avslutar han.

Men först ska den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen spelas, när Norrby står för motståndet imorgon, söndag, den 5:e mars med start kl.17:30 hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

Biljetter köper du via webben HÄR.

Barn/ungdomar upp till och med 19 år har gratis entré till ståplats.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.