Skip to content

Bossens ord inför dagens match mot Öster

Det är ett revanschhungrigt Brage som idag, söndag, tar emot Östers IF hemma på Borlänge Energi Arena.

”Först och främst så måste vi vara närvarande och på plats. Vi måste spela utan hämningar, sedan får matchen leva sitt eget liv därifrån.”

Klebér Saarenpää inför dagens match.

Så här långt har vi haft svårt att vinna mot lagen som just nu ligger ovanför oss i tabellen. Mot Öster har vi möjligheten att kunna ändra på det. Brages huvudtränare Klebér Saarenpää betonar vikten av vad en seger mot en toppkonkurrent skulle betyda.

-Jätteviktigt i förhållande till att bevisa för oss själva och vår egen självbild.

-Det vi tror om oss själva och de förhoppningar vi har i det vi vill göra och uppnå tillsammans. Vi måste bevisa det mot bra motstånd över tid.

Vad krävs för att ni ska ta hem matchen mot Öster och fortsätta den fina sviten på hemmaplan?

-Först och främst så måste vi vara närvarande och på plats. Vi måste spela utan hämningar, sedan får matchen leva sitt eget liv därifrån.

Dagens motståndare har hittills gjort 26 mål framåt, vilket bara överträffas av Jönköping (28) och Utsikten (27). Förra säsongen kvalade smålänningarna till allsvenskan men fick ge sig mot Varberg över två matcher. Målsättningen inför årets säsong har varit att gå upp och när serien närmar sig halvtid har Öster sju poäng upp till tvåan Västerås.

-Det är ett solitt lag som vet exakt vad de ska göra. Det är väl genomarbetat och de är tydliga med det de ska göra defensivt. Framförallt offensivt har de gått runt på fem spelare på fyra positioner. De har fått spela ihop sig och hittar varandra. De spelar bra tillsammans och har en hög och bra kvalitet. Det är ett duktigt lag på det sättet.

-Men inget lag i superettan är osårbara heller, säger en förväntansfull Bragetränare.

Att fyra spelare, Andre Bernardini, Henry Sletsjøe, Malte Persson och Ieltsin Camões står på två varningar och riskerar avstängning i nästa match, är inget som ändrar förutsättningarna före matchen.

-Det tar vi efter matchen om någon fått avstängning eller inte. Det är inget att förhålla sig till innan match. Någonting vi kan trycka på kanske är beroende på hur matchen går och om den är avgjord eller ej.

-Någonting vi måste förbereda oss på längre fram är att det kommer avstängningar och skador, det är en sådan period nu, att elvan kan kastas om från gång till annan.

-Det har vi gjort lite för mycket redan. När vi känner att vi inte har hittat rätt och har folk som är med och konkurrerar.

Till dagens match saknas Seth Hellberg som fick två matchers avstängning efter det röda kortet i Örgrytematchen. I övrigt är hela truppen tillgänglig förutom Adil Titi.

Att så gott som alla är friska och skadefria är förstås något som glädjer Bragebossen.

-Det är få tider när man har en trupp som är så skadefri som vi har just nu. Det är bra, men konsekvensen av det är att väldigt många som konkurrerar om platser.

-Man ska kunna hantera att vara vid sidan och kriga och visa att man vill ha den där startplatsen över tid. Det är ett maraton och ingen sprint.

Förhoppningen är också att Adil Titi ska vara tillbaka på plan i cupmatchen mot Stockholm Internazionale i mitten av augusti.

-Han går från klarhet till klarhet. Han tränar på och kommer göra det en längre tid. Han ser bra ut och börjar närma sig träning med full kontakt.

-Han ska bara ha tålamod och fortsätta att gnugga. Även om han är ivrig och vill väldigt mycket. Han kommer från en lång skadeperiod och det är kul att se honom i action igen.  

5 punkter inför Östers IF

  • Förra säsongens båda möten slutade med vinst för respektive bortalag. På Visma Arena i april vann Brage med 2-1 efter mål av Christopher Redenstrand och Anton Lundin. När lagen möttes i augusti på Borlänge Energi Arena blev det seger för Öster med 3-0.
  • I skytteligan leder Östers Jesper Westermark med 9 mål. Brages bästa målskytt är Ieltsin Camões med 5 fullträffar, vilket betyder en delad nionde plats.
  • I formtabellen över de sex senaste matcherna ligger Öster femma med tio poäng, medans Brage återfinns på sjunde platsen med nio poäng.
  • Östers anfallare Niklas Söderberg spelade förra säsongen i Brage, men köptes inför säsongen loss av ÖIF.
  • Brages mittfältare Seth Kanteh Hellberg är avstängd efter sitt röda kort mot Örgryte. Öster har inga avstängningar.

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.