Bra genomkörare mot Hammarby

Träningsmatchen borta mot allsvenska serietrean Hammarby IF slutade med en uddamålsförlust. Hemmalaget vann med 2-1 (1-1) på ett regnigt Årsta IP, där Joakim Persson var Brages målskytt i matchen.

-Det var en välspelad match, säger Brages assisterande tränare Janne Mian.

Vi fick en perfekt start på tillställningen när Joakim Persson gjorde 0-1 redan i sjätte matchminuten efter tagit sig fram i straffområdet och fintat bort Dennis Collander och via stolpen satt bollen i nät bakom Davor Blazevic. HIF kvitterade till 1-1 efter dryga kvarten genom mittbacken Richard Magyar som på volley förvaltade Darijan Bojanic frispark, vid bortre stolpen.

-Vi vet att han (Bojanic) är bra på frisparkar, och han frispelar Magyar, säger Mian som tyckte det var lite slarv i samband med målet.

Även om Hammarby var det spelförande laget, gjorde vi en klart godkänd första halvlek.

-Spelmässigt såg det bra ut, och vi försökte såga oss fram.

Hemmalaget som bytte in åtta spelare i andra halvlek, tog ledningen med 2-1 i 48:e matchminuten, där två av ersättarna låg bakom målet. Rutinerade Nahir Besara, assisterad av tidigare skyttekungen Astrit Selmani, satte bollen utom räckhåll för Bernardini.

-Det var en lite tuffare period i början av andra, säger Mian och fortsätter:

-Men sedan äter vi oss in i matchen igen.

Några fler mål blev det inte efter Besaras fullträff.  Brage aldrig kom till någon riktig kvitteringschans. I stället hade Bajen flera lägen i slutskedet av matchen att öka på ledningen, men vare sig Noah Tesfai, Nahir Besara eller Nathaniel Adjei hittade nätet bakom inbytte Viktor Frodig.

-Vi gör en lite sämre andra halvlek, men glimtar till ibland. Fysiskt sett är det en bra genomförd match, säger Janne Mian nöjd hur man stod upp mot Bajen.

Vi bytte in sju spelare i andra halvleken, där bland annat Forssa BK-spelarna mittfältaren Alexander Ernström och anfallaren Abdelrahman Amer kom in med kvarten kvar, och testspelaren Bujar Pllana byttes in direkt efter pausvilan.

-Alla som kom in gör det bra, säger Mian, som menar de nya spelarna fick nyttig erfarenhet, men som inte vet hur fortsättningen ser ut för dem i dagsläget.

Nu är det dryga veckan kvar innan omstarten borta mot Utsiktens BK.

-Vi får en period där de som varit sjuka kan träna ikapp och komma upp i fart. Sedan blir det som vanligt att vi längre fram kommer gå i en toppning mot matchen mot Utsikten, avslutar Mian.

Hammarby IF-IK Brage 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Joakim Persson (6), 1-1 Richard Magyar (17), 2-1 Nahir Besara (48).

Varning, Hammarby: Björn Paulsen.

Publik: 0 (Årsta IP)

IK Brage (4-4-2): Andre Bernardini (66 Viktor Frodig)-Christopher Redenstrand, Malte Persson, Alexander Zetterström (46 Bujar Pllana), Eirik Asante Gayi-Joakim Persson (85 Jonathan Tamimi), Henry Sletsjøe (75 Alexander Ernström), Jacob Stensson, Filip Sjöberg (85 Johan Arvidsson)-Anton Lundin (75 Abdelrahman Amer), André Reinholdsson (75 Romeo Norberg Mwangala).