Skip to content

Damerna åker på läger till Karlstad

Foto: Henrik Hansson

Idag, fredag, efter lunch reste damlaget till Karlstad för ett tre dagar långt träningsläger. Förutom en träningsmatch på lördag mot division 1-kollegan Hertzöga BK kommer vi jobba mycket med att svetsa ihop laget. 

Lagkaptenen och mittbacken Robyn Decker säger att ett viktigt led är att få ihop gruppen innan allvaret börjar.

-Vi bor fyra stycken i varje rum, alla måltider är tillsammans, så teambuilding betyder minst lika mycket som matchen, säger hon.

Under träningslägret, som blir det enda innan seriepremiären, har man lagt in träningspass på fredag kväll, lördag- och söndag förmiddag på konstgräset i Karlstad Airdome. Dessutom kommer man att ha teoripass för att slipa på spelmodell och detaljer. På lördag eftermiddag, klockan 16.00, möter vi sedan Hertzöga BK i en träningsmatch i den fullstora inomhushallen.

På lägret saknas backen Joanna Snell och mittfältaren Emma Halvarsson, men i övrigt följer hela truppen med till Värmland.

Matchen mot Hertzöga blir säsongens andra. I lördags blev det förlust med 1-2 mot Rävåsens IK Karlskoga på Kilsta IP, och även om det var en godkänd insats såg Decker saker som kan bli bättre.

-Vi behöver jobba med avståndet i presspelet. Det var första gången vi var på en stor plan, så det är mest att känna ytorna och bygga på vårt presspel som vi hade i fjol, säger hon om vad de kommer fila på.

-Sedan när vi tränar inomhus kan vi också jobba med positionsspel offensivt som defensivt. Också fasta situationer och sådana grejer som man inte kanske jobbar med när det är kallt ute och man blir lite stillastående. Det blir lite mer detaljer, som vi kommer träna på.

Inför seriepremiären, den 6 april borta mot Gefle IF på Gavlevallen, återstår åtta försäsongsmatcher. Robyn Decker, som också är sportchef, berättar att det eventuellt kommer att förstärkas i truppen innan dess.

-Vi har en spelare som har varit med och tränat med oss. Vi försöker hitta lösningar, men hon har ett jobb som inte går superbra ihop med fotboll, men vi jobbar med det, säger Decker.

-Sedan letar vi även efter en målvaktsförstärkning.

Även om det inte skulle bli något nyförvärv, känner hon sig trygg med nuvarande trupp.

-Skulle vi få de två då är vi nöjda, men vi klarar oss alldeles utmärkt med det vi har just nu också, avslutar hon.

Text: Olov Lindgren  

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.