Skip to content

Damerna vidare i Svenska Cupen

Vi är vidare till andra omgången i Svenska Cupen efter att ha vunnit bortamatchen mot division 3-laget Bälinge IF med klara 7-1 (4-1).

-Vi tog kommandot direkt och det var 2-0 efter några minuter bara. Sedan får de in en kasse och vi blir lite stressade av det, säger Brages huvudtränare Fredrik Bengtsson efter segern. 

Innan den första halvleken var över, kunde vi göra ytterligare två mål, och hade således en betryggande 4-1 ledningen efter första fyrtiofem.

Hemmalaget Bälinge IF, som ligger tvåa i division 3 Uppland, var några nummer för små, och IKB kunde enkelt avfärda sina motståndare. Att det var säsongens första gräsmatch, blev heller inget hinder.

-Vi hade fokus på att det var en gräsmatch, det syntes att vi inte var van vid underlaget. När vi får ner bollen och börjar lira så straffar vi dem ganska bra.

Om själva matchen är det inte så mycket att säga om, då det aldrig blev någon nerv. Målskyttar för Brage var Elin Hjälte, Robyn Decker och Hanna Torstensson som gjorde två mål vardera samt Ella Foberg ett.

I och med att vi hade skaffat oss en 5-1 ledning efter timmen spelad, kunde vi göra flera byten, nyttigt med tanke på det täta matchandet, fortsätter Bengtsson:

-Vi gör en bra match och skickar in lite yngre förmågor, så vi inte går för slitna på truppen, eftersom vi har match på lördag mot Sandviken. Många unga tjejer fick chansen sista halvtimmen. Det är kul att se att det finns lite talang i klubben också, säger Bengtsson. 

Tycker du matchen blev som förväntad?

-Ja, det var helt enligt plan. Sedan var det lite yngre förmågor som fick komma in och prova på, och samtidigt fick vi göra lite mål.

I nästa omgång, som ska spelas innan 23 augusti, tillkommer lagen från Elitettan. 

Har du något önskemotstånd till den andra omgången?

-Ha ha. Det hade varit kul att få möta ett lag uppifrån och utmanas på det viset. Det är det som är kul med svenska cupen, säger Fredrik Bengtsson.

Text: Per Lindgren.

Matchfakta:

Bälinge IF-IK Brage 1-7 (1-4)

Mål: 0-1 Elin Hjälte (2), 0-2 Hanna Torstensson (4), 1-2 Engla Abrahamsson (6), 1-3 Robyn Decker (24), 1-4, 1-5, Elin Hjälte (29, 52), 1-6 Ella Foberg (63), 1-7 Robyn Decker (85). 

Domare: Almir Fejzic

Publik: 102 (Bälinge IP)

IK Brage (4-3-3): Hilda Forsling Collén-Johanna Rundström, Robyn Decker (K), Embla Bondesson, Wilma Allringer-Maja Andersson (Alice Andersson 75), Luna Hermansson, Emma Halvarsson (Emma Westlund, 60)-Ella Foberg (Nova Lindblad, 82), Hanna Torstensson (Lovisa Angantyr, 75), Elin Hjälte (Elsa Gustafsson, 60).

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.