Skip to content

Det är dags för Dalecarlia Cup 2024

Då har det äntligen blivit dags för årets stora fotbollsfest i Borlänge och Dalarna då Dalecarlia Cup drar igång med invigning under onsdagskvällen. Det bjuds sedan på mängder härliga med barn- och ungdomsmatcher torsdag till söndag på Sportfältet och Skvalet i Borlänge samt Siljansvallen i Leksand.

Vi ser fram emot ännu ett fantastisk fotbollsturnering där IK Brage, sedan 1981, har arrangerat vad som idag är Borlänge kommuns största evenemang och Dalarnas största idrottsturnering. Och 2024 blir återigen ett rekordår för DC!

2024 års upplaga har förmånen att välkomna hela 648 lag. Ungefär 12 600 deltagare ska genoföra 2 016 matcher på 45 planer i Borlänge och Leksand och vi ser fram emot att välkomna upp emot 60 000 besökare under dessa dagar.

Dalecarlia Cup växer för varje år och är mer populär än någonsin nu när vi återigen slår deltagarrekord. Vi är glada över att IK Brage, tack vare Dalecarlia Cup, kan ge tillbaka cirka 750 000kr till föreningslivet i Borlänge kommun samt bidra med turistekonomiska effekter till Borlänge och Leksand på runt 100 miljoner kronor. WOW!

Som sagt ikväll, onsdag, kl.20:00 inviger vi årets turnering vid stora scenen på Sportfältet i Borlänge och som gästartist har vi ingen mindre än LIAMOO på besök. Missa inte det.

Spelschema och övrig information hittar du på Dalecarlia Cups hemsida och via Dalecarlia Cup-appen som du kan ladda ner i din mobil.

Välkomna till Sveriges trevligaste fotbollsturnering!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.