Skip to content

Eirik Asante Gayi inför AFC

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Imorgon, söndag, kl.15:00 är det återigen match på Borlänge Energi Arena, när vi tar emot ett krisande AFC Eskilstuna. Norske försvarsspelaren Eirik Asante Gayi är beredd på ett tufft motstånd mot ett lag som slåss för sin överlevnad.

-Det blir en kul match. Hemmamatch, skönt spela hemma på Vallen med ett bra stöd. Det blir en tuff match, säger Asante Gayi.

I och med vinsten före uppehållet mot Gif Sundsvall, så gick Brage till landslagsuppehållet som ett av ligans formstarkaste lag, med bara en förlust på de åtta senaste matcherna.

-Det var riktigt skönt och det var en väldigt viktig match för oss, säger Eirik om matchen på NP3 Arena.

Vad har ni gjort för att bibehålla formen?

-Vi har tränat på. Direkt efter matchen fick vi ledigt två dagar, tog det lugnt där vi kopplade bort fotbollen. Vi har tränat på riktigt bra, och känner att vi har gjort det bra under landslagsuppehållet. Formen ser bra ut.

Match på söndag alltså mot AFC Eskilstuna, där Tony Andersson axlat manteln efter Nolberto Solano som entledigades efter bara 84 dagar som huvudtränare.

-De har fått en ny tränare så de är lite svårscoutade, men jag tycker det ska bli roligt att spela, menar Asante Gayi.

Vad kommer ni att lägga fokus på matchen?

-Det ligger mest på oss själv vad vi ska göra. Eftersom de är så svårscoutade, så ska vi hålla det bra defensivt som vi gjort i de senaste matcherna, vi har varit bra på hemmaplan. -Vi ska ha kul och komma ihop som en grupp, det är det som blir fokus.

Under lördagsförmiddagen genomförde IKB ett lättare träningspass. Eirik Asante Gayi har spelat 20 matcher, varav nio från start. Trots den långa säsongen, känner han sig förvånansvärt fräsch.

-För mig personligen känns det väldigt bra, men jag tror att vi är så pass bra tränade att alla känner att kroppen hänger med.

Inför den 27:e omgången av superettan, ligger vi på sjunde plats i tabellen. Chansen att kvala uppåt är sedan länge borta. Sakta, men säkert, har laget stadigt distanserat sig från de fyra sista platserna, vilket betyder nedflyttning eller negativt kval.

-Jag kollar inte jättemycket på tabellen, vi ska ha fokus på matchen imorgon och sedan hoppas jag att vi tar tre poäng. Tabelläget ser helt okej ut, vi ska göra det så bra som möjligt de sista fyra matcherna, sedan får vi räkna ihop det efter det, säger han.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.