Skip to content

Elin Hjälte klar för grönvitt

Foto: Henrik Hansson

Ännu ett nyförvärv plockas från vår grannklubb och vi är väldigt glada över att Elin Hjälte valt att skriva på för IK Brage.

Den 19-åriga anfallaren byter sida av stan och ansluter från Kvarnsvedens IK.

-Jag valde IK Brage för jag kände att jag behövde en förändring, och jag tror att jag kommer trivas enormt bra här, tack vare den härliga stämningen som finns i laget, säger hon och fortsätter.

-Även den offensiva fotbollen som Brage spelar passar mig som spelare. Det kändes bara rätt.

Hjälte har redan varit på plats och tränat med sitt grönvitt innan laget gick på ledighet. Och är fast besluten om att göra ett riktigt bra 2023.

-Mitt första intryck var att jag direkt kände mig välkommen och det kändes proffsigt och seriöst, menar hon.

-Jag vill utvecklas som fotbollsspelare och spela så många matcher som möjligt, där jag även kan bidra med många mål från min sida, avslutar nyförvärvet.

Sportchef Robyn Decker om Elin Hjälte:

-Vi är otroligt glada över att spetsa till vårt anfallsspel med ytterligare en spelare med riktigt fina kvalitéer. I Elin får vi en stark, teknisk, och målfarliga spelare. Utöver det är hon extremt motiverad och har ett hjärta som brinner för fotboll. Vi har stor tro på att vårt sätt att spela fotboll kommer att passa henne perfekt, och att hon kommer att visa vilket farligt anfallsvapen hon är under 2023!

Avtalet är skrivet på 1+1 år.

Vi hälsar Elin varmt välkommen in i Bragefamiljen – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.