Skip to content

Emil Tot Wikström klar för Brage

Foto: Henrik Hansson

Det andra nyförvärvet inför 2023 är nu klart. Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Emil Tot Wikström till IK Brage och Borlänge!

Den 23-åriga yttermittfältaren värvas från Halmstads BK och ansluter på ett treårskontrakt.

-Det kändes rätt (att skriva på för Brage). Brages mål och ambition stämmer överens med vad jag vill med min karriär, säger Tot Wikström och fortsätter.

-Jag fick väldigt god magkänsla från första stund och kände att de var dags för mig att få flytta från Halmstad och fortsätta utvecklas och växa som fotbollsspelare i Brage.

Emil, som är fostrad i HBK, fick sitt stora genombrott säsongen 2020 där han stod för 9 mål och 6 assist på 22 starter när Halmstad vann Superettan. Nu väntar alltså för första gången en flytt utanför Halland och valet föll alltså på Borlänge och Dalarna.

-Det känns väldigt roligt och spännande. Jag tror de är att bra steg för min karriär att lämna Halmstad. Tror ett miljöbyte är viktigt för mig, så nu är jag väldigt taggad på den nya säsongen som kommer, avslutar han.

Sportchef Ola Lundin om nyförvärvet.

-Det känns grymt kul att vi lyckats rekrytera Emil, nu när han för första gången i sin karriär lämnar HBK. Vi får in en ung, men ändå erfaren spelare, som är jäkligt hungrig på att starta resan i Brage. Emil kommer passa perfekt in i laget med sin fart, teknik och förhoppningsvis skapa många målchanser för oss.

Varmt välkommen säger vi till Emil Tot Wikström – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.