En poäng borta i Västerås

Inför storpubliken 5750 åskådare, däribland dryga hundra Bragesupportrar, på Hitachi Energy Arena fick vi med oss en poäng hem efter att matchen slutat 0-0. Efter vinsten mot serieledarna Utsikten i förra omgången tog vi ännu en tung poäng mot tabelltvåan Västerås SK.

Laget

Brage hade gjort en förändring i startelvan sedan matchen mot Utsikten, där mittbacken Pontus Rödin var tillbaka efter sin varningsavstängning och ersatte Alexander Zetterström som i sin tur var avstängd.

IK Brage (4-4-2): André Bernardini-Christopher Redenstrand, Pontus Rödin, Eirik Asante Gayi, Jonathan Tamimi-Henry Sletsjøe-Emil Tot Wikström (75 Samouil Izountouemoi), Jacob Stensson, Seth Hellberg (K) (85 Filip Sjöberg), Gustav Berggren (75 Pontus Jonsson)-Ieltsin Camões (85 Kevin Nyarko).
Ersättare: Viktor Frodig, Malte Persson, Adil Titi.

Första halvlek

Hemmalaget VSK inledde matchen med ett bollövertag mot för dagen rödvitklädda Brage. Redan i första matchminuten kom VSK:s lagkapt Simon Johansson till ett skottläge, men André Bernardini stod rätt placerad och kunde avvärja. I sjätte minuten var mittfältaren Aly Couilbaly, på väg att rinna genom centralt men fick ingen ordning på avslutet.

Mitt i hemmapressen fick Seth Hellberg ett friläge, men Anton Fagerström var med på noterna och kom ut och täckte avslutet. Vi låg kompakt i försvarsarbetet och fick stora ytor att ställa om på. I tionde matchminuten tog Emil Tot Wikström en löpning i vänster ytterkorridor och var sånär på att hitta en ren Ieltsin Camões vid bortre stolpen, men han fick inte träff på bollen.

Strax därefter kom Brage i ett bra läge i straffområdet när Hellberg var påväg igenom, men anfallet stoppades solklart med handen av VSK:s mittback Fredric Nsabiyumva, Bragespelarna ropade på straff, men den norske domaren vinkade avvärjande.

Bollinnehavet jämnade ut sig efter tiominutersstrecket. Matchens första Bragehörna kom i 21:a matchminuten efter Camões och Berggren var på väg att kombinera sig fram men ett VSK-ben kom emellan.

Hemmalaget försökte ofta väggspela sig fram centralt med tunge fyrtornet Jabir Abdihakim Ali som targetspelare. Vi låg dock rätt i positionerna, där Eirik Asante Gayi ofta var den som låg närmast Ali i markeringen.

Vi gjorde en utmärkt första halvtimme och kändes trygga och stabila i försvarsarbetet, samtidigt som lägena dök upp med jämna mellanrum framåt. I 31:a minuten hade vi ett kanonläge i straffområdet där Stensson inte fick till den första nicken, men Berggren hittade med pannan fram till Camões som avslutade tätt över mitt i boxen.

Matchen blixtrade till efter 35-minutersstrecket där först Emil Tot Wikström hade ett avslut som dock Fagerström enkelt kunde rädda, och i anfallet efter fick Simon Johansson in bollen till Abdihakim Ali som dock inte fick nicken på mål. Hemmalaget hade en bra period innan 40-minutersstrecket. Abdihakim Ali nådde högst på VSK:s första hörna, men utan att hitta rätt. Västmanlänningarna radade på kort tid innan pausvilan upp tre hörnor som dock samtliga blev resultatlösa.

Matchens dittills bästa VSK-målchans kom i 45:e matchminuten när Simon Johansson från högersidan hittat Abdihakim Ali i boxen som från nära håll avslutade, men där Bernardini fin parad räddade skottet.

En bra genomförd första halvlek där vi hade våra klara målchanser, och kunde med bättre skärpa gjort något mål. Chansmässigt var det dock Västerås som skapade mest, så vi ska vara nöjd med ett oavgjort resultat i pausvilan.

Andra halvlek

Brage kom ut till andra halvleken utan några förändringar. Båda lagen hade några halvchanser inledningsvis, där VSK fick halvlekens första hörna i 51:a minuten. Men som de tidigare blev den resultatlös. Matchen stod och vägde, men där Västerås fick ett jätteläge i 56:e matchminuten när Max Larssons inlägg från vänster hittade en framrusande Patric Åslund som satte foten till men fick ingen träff i avslutet.

Matchen gick ner i tempo kring timmen spelad, där Brage stundtals sjönk långt ner på egen planhalva. VSK började ta över spelet och kom till några farliga framstötar. Simon Johansson och inhopparen Ibrahim Diabate hade lägen men båda klarade inte att få bollen på mål.

Brage genomförde sitt första byte i 75:e minuten när Emil Tot Wikström och Gustav Berggren fick ge plats åt Samouil Izountouemoi och Pontus Jonsson.

Hemmatrycket avtog med kvarten kvar och vi fick lite mer tid med bollen. Det kändes lite som att båda lagen var nöjda med en poäng ju närmare vi kom slutsignalen.

Med fem ordinarie minuter kvar gjorde Brage ett dubbelbyte när Hellberg och Camões byttes ut till förmån för Kevin Nyarko och Filip Sjöberg.

Domaren Mischa Kellerhals hade lagt till fem stopptidsminuter. Några målchanser dök aldrig upp för något utav lagen utan matchen slutade 0-0.

Nästa match match spelas lördagen den 16:e september med start kl.15.00 då vi tar emot Trelleborgs FF på Borlänge Energi Arena. Vi anordnar i samband med det årets Gratismatch för herrarna, vilket betyder GRATIS INTRÄDE FÖR ALLA! Så se till att bjuda med dig alla du känner, så ska vi skapa årets bästa inramning på Vallen. Förra året var vi dryga 4 000 personer på gratismatchen, iår ska vi vara ännu fler – ALLA TILL VALLEN!

Västerås SK FK-IK Brage 0-0 (0-0)
Varning, Västerås: Aly Coulibaly. Brage: Eirik Asante Gayi.
Domare: Mischa Kellerhals. Assisterande domare: Fredrik Hammarström, Line Cathrine Nymoen.
Publik: 5750 (Hitachi Energy Arena).
Västerås SK FK (3-4-3): Anton Fagerström-Alex Douglas, Fédéric Nsabiyumva, Herman Magnusson-Max Larsson, Aly Coulibaly (46 Olle Edlund), Daniel Ask (89 Mohammed Mohammed), Simon Gefvert-Patric Åslund (72 Filip Tronet), Jabir Abdihakim Ali (63 Ibrahim Yalatif Diabate), Simon Johansson (K) (72 Jaheem Burke).
Ersättare: Philipp Strompf, Daniel Tegermark Svensson.
IK Brage (4-1-4-1): André Bernardini-Christopher Redenstrand, Pontus Rödin, Eirik Asante Gayi, Jonathan Tamimi-Henry Sletsjoe-Emil Tot Wikström (75 Samouil Izountouemoi), Jacob Stensson, Seth Hellberg (K) (85 Filip Sjöberg), Gustav Berggren (75 Pontus Jonsson)-Ieltsin Camões (85 Kevin Nyarko).