En poäng med hem från Trelleborg

Vi räddade en poäng i bortamötet på Vångavallen mot Trelleborgs FF, genom två sena mål av Niklas Söderberg och Joakim Persson, vilket betydde 2-2 (0-0).

Inhopparen Söderberg reducerade till 1-2 84:e matchminuten innan Joakim Persson, framspelad av Söderberg, iskallt rullade in kvitteringen till 2-2 inför en chockad hemmapublik.

Klebér Saarenpää hade gjort en förändring i startelvan sedan matchen mot Brommapojkarna. Johan Arvidsson, som tidigare börjat på bänken, tog en plats i anfallet tillsammans med Douglas Karlberg. I hemmalaget Trelleborg mönstrade Kristian Haynes samma manskap från start som i segermatchen mot J-Södra.

På pappret var det bäddat för en jämn match när tabellsexan TFF ställdes mot trean IK Brage, men för dagen var Trelleborg det bättre laget på sitt gräs, men via en enorm moral reste sig Brage när man var nere för räkning.

Efter lagen känt på varandra inledningsvis kom matchens första farlighet i matchminut fyra när hemmaanfallaren Henry Offia tog ner en långboll till höger i straffområdet och fick iväg ett bra skott som tvingade Viktor Frodig till en fotparad, som resulterade i en ofarlig högerhörna.

Brage kom till sin första heta målchans i sjunde matchminuten. Douglas Karlberg hade tagit sig fram i ettcentralt läge och passade till Anton Lundin som kom farande i högerdelen av straffområdet men sköt över.

Vångavallens gräs var ojämn och svårspelad. Trelleborg som försökte hålla bollen inom laget, hade ett visst spelövertag första kvarten, där anfallarna Henry Offia och Johan Blomberg var aktiva framåt. Sistnämnde dirigerade spelet och jobbade samtidigt över stora ytor. Med sin fart och spelskicklighet kom han till flera bra inläggslägen.

Vi hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och fick mest försvara oss när TFF var hetast i duellspelet.

Viktor Frodig fick göra en hel del ingripanden, där bland annat Haris Brkic hade ett bra skott som han räddade.

I Brage var det oftast Douglas Karlberg och Seth Kanteh Hellberg som höll i bollen när man gick till anfall, och försökte få fast bollen på Trelleborgs planhalva .

På grönvitts första fasta situation, en hörna i 26:e matchminuten, som lades av Chris Redenstrand från vänster, fick Pontus Rödin bra träff med pannan i fritt läge, men tyvärr gick bollen över ribban.

Hemmalaget hade två minuter senare ett bra frisparksläge fyra-fem meter utanför straffområdet, där Haris Brkic fick bra träff men fick se skottet gå utanför Frodigs högra stolpe.

Spelet jämnade ut sig efter halvtimmen och Brage fick för en stund lite mer lugn i spelet.

Jocke Persson, osynlig så långt in i matchen, hade en bra löpning centralt i matchminut 35, men fastnade i det avgörande momentet på mittbacken Mikko Vittikko och chansen rann ut i sanden.

Skåningarna tog åter hand om kommandot i slutet av första och hade några situationer som de vädjade för straff på, men som dock domaren Sundell vinkade avvärjande för.

När Trelleborg tryckte på öppnade det för Brage i spelvändningarna, och Anton Lundin stod för en fin passning i matchminut 38 till Johan Arvidsson som dock missade målet med sitt avslut.

Domare Richard Sundell hade lagt till tre stopptidsminuter i den första halvleken som blev händelsefattiga.

Första halvleken gick på poäng till TFF som hade störst bollinnehav. Brage kändes som farligast när man kunde gå på kontringar.

I andra halvleken kom TFF inledningsvis till några farliga halvchanser, där man hittade instick bakom Brages backlinje. Just hemmalagets kortpassningsspel skulle resultera i mål, när Simon Amin hittade fram till backen Fritiof Björkén som i 51:a matchminuten nickade in 1-0. Bara fyra minuter senare dubblerade Trelleborg på ledningen till 2-0 genom Henry Offia. Ett mål som påminde om det första. En exakt framspelning (Bödvar Bödvarsson) som Offia ostört nickade in.

Trelleborg, ivrigt påhejade av hemmapubliken, fortsatte ösa på framåt och hade bud på ett tredje mål vid flera tillfällen.

Brage bytte in Niklas Söderberg efter dryga timmen för att väcka liv i offensiven. På nytt visade Brage känsla med sina byten vilket skulle ge resultat.

Med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid byttes också Filip Sjöberg in på mitten, i stället för Seth Kanteh Hellberg.

Bytena gav effekt för Brage. Först reducerade Söderberg, via en hemmaspelare, till 1-2 i 84:e matchminuten. Bara två minuter senare kom kvitteringen till 2-2, när Söderberg kyligt serverade Joakim Persson som bara hade att raka in bollen.

Brage lyckades sedan hålla hemmalaget ifrån sig och få med sig en viktig poäng hem till Dalarna.

Nästa match spelas söndagen den 8 maj klockan 13.00 hemma på Vallen, när Örgryte IS gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Vi hoppas på fint stöd på läktarna och du kan köpa biljett redan nu via webben här.

Trelleborgs FF-IK Brage 2-2 (0-0)
Mål: 1-0 Fritiof Björkén (51), 2-0 Henry Offia (55), 2-1 Niklas Söderberg (84), 2-2 Joakim Persson (86).
Varning, TFF: Simon Amin, Fritiof Björkén. IK Brage: Seth Kanteh Hellberg, Douglas Karlberg.
Domare: Richard Sundell. Assisterande domare: Ajdin Mlivic, Mirza Rovcanin.
Publik: 893 (Vångavallen)

Trelleborgs FF (4-3-3): Kasper Thiesson Kristensen-Bödvar Bödvarsson (71 Anton Tideman), Mikko Viitikko, Jesper Modig, Fritiof Björkén-Simon Amin (71 Herman Hallberg), Haris Brkic (83 Mouhammed -Ali Dhaini), Mohammed Khalid Saeid (83 Liam Olausson)-Henry Offia, Nicolas Mortensen, Johan Blomberg (K). Ersättare: Isak Jönsson, Andreas Beck Larsen, Othmane Salama.

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Christopher Redenstrand, Pontus Rödin, Alexander Zetterström (K), Jonathan Tamimi-Joakim Persson (90+2) Eirik Asante Gayi), Henry Sletsjøe, Seth Kanteh Hellberg (79 Filip Sjöberg), Anton Lundin (90+2 Malte Persson)-Douglas Karlberg, Johan Arvidsson (66 Niklas Söderberg). Ersättare: André Bernardini, Jacob Stensson, Roni Hajo.