En poäng mot Landskrona

Vi fick nöja oss med en poäng i hemmamatchen mot Landskrona BoIS. Niklas Söderberg gav oss ledningen med sitt 1-0-mål, ett riktigt vackert sådant, innan Landskrona kvitterade till 1-1. I den andra halvleken fick vi spela med en man mer i 40 minuter, men utan att få till ett vinstmål och matchen slutade 1-1.

Klebér Saarenpää hade gjort en förändring i startelvan jämfört med matchen mot Norrby, då yttermittfältaren Joakim Persson var tillbaka från start, samtidigt som Anton Lundin fick börja på bänken. I truppen saknades återigen Seth Kanteh Hellberg efter att han haft en skadekänning.

Landskrona BoIS tränare Billy Magnusson hade fyra nya spelare från start jämfört med senaste matchen mot Östersund, i form av Philip Andersson, Alexander Tkacz, Erik Hedenqvist och Emil Lindman.

Matchen började på bästa tänkbara sätt då Niklas Söderberg, redan efter sex minuter, stod för en grann soloprestation när han tog sig fram i BoIS straffområde med en överstegsfint och en tunnel på motståndarbacken. för att sedan läckert chippa bollen bakom Amr Kaddura fram till hemmaledning 1-0, efter förarbete från Joakim Persson.

Landskrona hade en del boll, men inledningsvis slarvade man en del i bollbehandlingen. Vi såg pigga ut när vi ställde om, och efter tio minuter var det nära att Joakim Persson återigen hittade Söderberg i en farlig yta.

Vi tog alltmer över spelet, och Persson var så när att ta sig förbi Kaddura, men var inte riktigt beslutsam i sista läget. Brages ytterspringare fick ett par gånger första tjugo visa upp sin snabbhet, när han tog sig ner mot Landskrona straffområde och skapade oro för BoISarna.

Efterhand tog Landskrona över spelet, när vi började agera mer passivt. Halvvägs in i halvleken var det nära en Landskrona kvittering, när Ousmane Diawara nådde högst på en höjdboll i straffområdet, men då stod André Bernardini för en makalös räddning och motade bollen i ribban.

Landskrona skulle ändå göra nästa mål, när Camil Jebara visade sin snabbhet, och uppvaktad av två försvarare, förpassade bollen bakom Bernardini till 1-1 (27).

Bortalaget fortsatte att spelmässigt äga boll efter kvitteringsmålet, och vi fick mest försvara oss. Både Johan Rapp och Erik Hedenquist kom till ett par farliga avslut, som lyckligtvis inte gick på mål.

Vårt offensiva spel, kom helt av sig, och det var sällan som vi fick till några längre anfall. Vi avslutade ändå sista fem på ett bra sätt, och i den 42:a minuten kom Niklas Söderberg till ett avslut i straffområdet, med högerfoten, men från snäv vinkel gick avslutet i burgaveln, efter fint ett fint kombinationsspel. 1-1 i paus, var ett resultat som var någorlunda rättvist.

Förhoppningen till den andra halvleken var att vi skulle få till ett vassare anfallsspel. Möjligheterna ökade väsentligt när Landskronas Philip Andersson drog ner Niklas Söderberg som var på väg skaffa sig ett friläge, och BoIS spelaren visades ut efter 50 minuter.

Redan efter ett par minuter med en man mer, fick Karlberg ett bra läge i boxen, men avslutet saknade kraft och precision. Vi spelade tålmodigt, och kom fram på kanterna, mot ett BoIS som sjönk allt längre ner med laget, vilket gjorde det svårt att hitta in bakom Landskronas backlinje.

Henry Sletsjøe fick ett bra läge i straffområdet, men hans skott gick tätt utanför, med dryga tjugo minuter kvar.

Vi fortsatte att mala ner Landskrona, men det dröjde till de sista tio minuterna innan de riktigt vassa chanserna kom. Båda gångerna var det Niklas Söderberg som hade chanserna, närmast var det när han först prickade stolpen på ett kanonläge, efter att Jocke Persson stått för ett fint förarbete. Och sedan kort därefter avslutade utanför. Även Joakim Persson hade ett fint läge, men han fick inte till avslutet.

Med endast fyra minuters stopptid lyckades vi inte få någon riktigt het målchans, och fick således ”bara” få med oss en poäng. Vilket så klart var en missberäkning med tanke på vi hade en man mer i nästan en halvlek. Resultatet betyder att vi passerades av BP i tabellen, som vann med 1-0 AFC Eskilstuna. Dock är vi obesegrade på de senaste fyra matcherna.

Redan nu på söndag, den 21 augusti, är det match hemma på Vallen igen, då Östers IF gästar Borlänge. Matchen startar kl.15:00 och vi behöver ditt stöd på läktaren. Dra med dig några vänner och kom på matchen, så ska vi se till att studsa tillbaka in på vinnarspåret igen. Köp din biljett här: https://ikbrage.ebiljett.nu/

Text: Per Lindgren

IK Brage-Landskrona BoIS 1-1 (1-1)

Målen: 1-0 Niklas Söderberg (6), 1-1 Camil Jebara (27)

Varningar: Brage: Douglas Karlberg, Jonathan Tamimi Landskrona: Ousmane Diawarra, AmirKaddora. Utvisad: Landskrona Philip Andersson (50)

Domare: Per Melin.

Publik: 1 809 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (4-4-2) Andre Bernardini-Christopher Redenstrand (Malte Persson, 82), Eirik Asante Gayi, Pontus Rödin, Jonathan Syberg Tamimi-Joakim Persson, Jacob Stensson (Anton Lundin, 82), Henry Sletsjøe, Johan Arvidsson-Douglas Karlberg, Niklas Söderberg. Ersättare: Viktor Frodig, Alexander Zetterström, Adil Titi, Samouil Izountoumoi, Filip Sjöberg.

Landskrona BoIS (3-4-3) Amr Kaddaura-Johan Rapp, Philip Andersson, Erik Hedenquist-Alexander Tkacz (Edvin Dahlqvist, 75), Emil Lindman (Albin Linnér, 62), Filip Ottosson, Jesper Strid-Melker Heier (Melker Jonsson, 75), OusmaneDiawara (Erik Pärsson, 75), Camil Jebara. Ersättare: Edvin Dahlqvist, Robin Dzabic, Linus Ohlsson, Emil Jönsson, Svante Hildeman.