Skip to content

Ferhad Ayaz klar för grönvitt

Foto: Henrik Hansson

Vi är väldigt glada över att kunna presentera en förstärkning inför höstsäsongen då vi gjort klart med Ferhad Ayaz.

27-åringen kommer närmast från den bosniska högstaligan, men har under sin karriär gjort över 150 elitmatcher i svensk fotboll för Örebro, Dalkurd och Degerfors.

Ayaz har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

-Det känns bra att ha skrivit på för Brage. Det ska bli kul och börja träna och träffa grabbarna i laget, säger han och fortsätter.

-Jag har hört massa bra saker om Brage som klubb och sen hade jag bra snack med Ola och Klebér, vilket gjorde att valet föll på Brage.

Den offensiva yttermittfältaren beräknas bli spelklar till matchen mot Norrby kommande tisdag, och går in i träning med laget redan imorgon, torsdag.

-Förväntningarna på säsongen är att vinna matcher och fortsätta på det här spåret som vi är inne på, att hänga i toppen och fajtas.

-Jag hoppas att jag kan bidra med poäng och göra så vi kan vinna matcher, avslutar nyförvärvet.

Sportchef Ola Lundin om nyförvärvet:

-Vi har haft som plan att stärka oss offensivt, men har även varit på det klara med att det ska vara något väldigt intressant och bra om det ska bli aktuellt. Ferhad Ayaz är redan nu en väldigt bra spelare som kommer ge oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel, han har dessutom en erfarenhet som blir nyttig att addera till vårt unga lag.

Varmt välkommen till Borlänge, Dalarna och IK Brage Ferhad – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.