Skip to content

Ferhan Abic inför Karlstad

Foto: Henrik Hansson

Efter en försäsong som hackat med skador fick nyförvärvet från Falu BS, Ferhan Abic, äntligen visa upp sig i förra veckans träningsmatch mot sin tidigare klubb.

-Det var väldigt skönt. Länge sedan man fick spela nittio minuter och en match över huvud taget, säger 22-åringen som efteråt inte var helt nöjd över sin egen prestation.

-Det var lite sisådär, det finns saker jag spelmässigt behöver bli bättre i. 

Hur tycker du att det känns fysiskt?

-Jag är nästan där, det är en liten bit kvar.

Fjolåret inleddes i division 2-klubben Skiljebo SK, innan han efter sommaren var med att ta upp Falu BS till tvåan. Efter att ha gjort 28 mål på 13 matcher under hösten för BS, blev det en återkomst till Grönvitt, som han tillhörde fram till sommaren 2019.

Hur tycker du att det varit att komma in i laget och spelsystemet?

-Det har gått riktigt bra. Jag gillar spelsystemet att vi vill hålla boll och vara det förande laget. I omklädningsrummet hjälper de till att känna sig bra inför matcherna och även i det sociala.

Även om det skiljer sig att spela i tvåan och trean, jämfört med superettan, menar han ändå att det (bara) är fotboll det handlar om.

-Det är tempot som är den stora skillnaden. Man behöver vara snabbare i hjärnan.

Ferhan, vars farbror är tidigare Brageikonen Seyhmus Abic, har inte satt upp någon direkt målsättning för egen del, inför den kommande säsongen.

-Mitt mål är bara att få spela så mycket som möjligt, sedan kommer resten av sig själv.

Försäsongen har både resultat- och spelmässigt varit riktigt bra. Tre vinster, två oavgjorda och bara en förlust. Nu hoppas Abic man kan bygga vidare på den fina trenden i lördagens träningsmatch mot FBK Karlstad.

-Jag vill se att vi ska gå ut och köra som vi har gjort tidigare, spela fin fotboll och vinna matchen.

Text: Per Lindgren 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.