Skip to content

Filip Sjöberg förlänger!

Foto: Andreas L Eriksson

Vi är väldigt nöjda över att kunna meddela att Filip Sjöberg fortsatt kommer vara en del av IKB-familjen, då han kritat på ett nytt avtal.

Sportchef Ola Lundin om förlängningen:
– Det ska ärligt sägas att det inte varit självklart att fortsätta tillsammans då Filip har haft begränsat med speltid och kommit i kläm de senaste säsongerna. Men oavsett speltid så har Filip gnuggat på och bidragit såväl på planen som i omklädningsrummet varje dag, han är en karaktär man vill ha i ett lag. Det finns dessutom massor med fotboll i Filip, han är ung, alltid 100% och vill verkligen vara i Brage. Allt sammantaget gör det ändå självklart att fortsätta tillsammans, nu under nytt ledarskap och nya förutsättningar.

23-åringen, som kom till Brage sommaren 2021 från Ängelholms FF, blir alltså kvar i Borlänge och IK Brage.
– Jag är otroligt glad och stolt över att bli kvar minst ett år till i Brage. Jag har en känsla att det här kommer bli riktigt bra, säger ”Fille”.

Efter 2,5 säsong i klubben har skåningen hunnit göra 57 tävlingsmatcher för grönvitt (16 från start), och han menar att det var ett enkelt beslut att vara kvar i IKB.
– Först och främst har jag haft en väldigt bra dialog med Ola under det senaste året och inte minst efter mitt kontrakt gick ut. Utöver det trivs jag väldigt bra i Brage, vi har ett härligt gäng som vill mycket. Det är en bra miljö att jobba i, det va ett enkelt val att förlänga när alla bitar var på plats, menar han och fortsätter.

– Fotbollsmässigt har mina 2,5 år i klubben varit lite upp och ner. Nu när det är en ny tränarstab känner jag en otrolig revanschlust och nytändning. Jag har mer att ge som jag vill visa alla.

Nu kliver Sjöberg in på sin tredje säsong med klubben, där han vill ta både sig själv och laget till nästa nivå.
– Jag tror och hoppas det blir ett riktigt bra år för laget. Jag känner till både Janne och William sedan tidigare och tror att det kan vara en riktigt bra match med vår trupp. För min egen del kommer jag kriga för att få spela så mycket som möjligt och bidra så mycket jag kan på både planen och i omklädningsrummet.

Vill du se Filip tillsammans med övriga grönvita krigare på Vallen kommande säsong? Se till att köpa ditt säsongskort redan idag via webben. Köp ditt säsongskort HÄR!

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.