Skip to content

Filip Sjöberg inför lördagens match mot Sirius

Tidigare i veckan blev det klart med två nya träningsmatcher. Först ut på lördag kl 14.00 väntar IK Sirius på Studenternas i Uppsala, och sedan på tisdag ännu ett allsvenskt motstånd, när IF Brommapojkarna står för motståndet på Grimsta IP. Vi tog ett snack med Filip Sjöberg inför matchen:

-Jag hoppas få se att vi kan bygga vidare på det vi påbörjat nu på försäsongen, och jag tycker att vi har börjat sätta vårt spel. 

-Men vi kan slipa på vissa grejer. Jag hoppas att vi kan göra det med start imorgon.

Lördagens drabbning mot Sirius betyder att det blir vår åttonde match denna försäsong (träningsmatcher och cupspel). Av dessa har vi vunnit fyra, en har slutat oavgjord och två med förlust. Sjöberg säger att han är tillfreds med hur det har sett ut hittills.

-Vår försäsong har varit helt okej. Jag tycker vi har gjort det vi ska göra egentligen, vi har haft fina resultat i cupen. Men det finns mycket vi kan slipa på inför Sirius och BP, innan säsongen drar igång, det ser jag fram emot, säger Filip innan han utvecklar.

-Vi ska framförallt slipa på organisationen och våra roller, mer eller mindre. Att man blir mer säker i sin roll, och skapar relationerna offensivt, det tycker jag vi kan bli bättre på.

Grönvitt kommer närmast från en 5-0-seger hemma mot Norrby IF, där vi visade upp en bländande offensiv.

-Mot Norrby kändes det jättebra, och vi dominerade den matchen. Jag tycker vi får bra utdelning på vårt spel, och gör många mål, och det är bra för självförtroendet nu inför säsongen.

Helsingborgsgrabben Filip Sjöberg, som ”bara” är 22 år, går in på sin tredje säsong i grönvitt. Han säger att det inte är helt enkelt att säga hur han, och laget står sig, om man jämför med samma tidpunkt förra året.

-Det är svårt. Jag tycker truppen känns bättre, och att vi har utvecklats allihopa, samtidigt som vi har fått in lite nya starka spelare. Det känns bra. Vi har fått en tydlighet i vår spelidé, och det har satt sig bra.

På den här tiden av året är det många som längtar till att serien ska dra igång. Faktum är att det ”bara” är tre veckor kvar tills seriepremiären hemma på ”Vallen” mot Västerås SK. Filip säger sig dock inte ha tankarna redan nu på den matchen.

-Nej, absolut inte. Det känns som det är långt kvar till den matchen, men det är det ju inte. Just nu tänker jag på matchen i morgon, och vi får ta det därifrån. Men så klart ser man fram emot att säsongen ska dra igång.

Matchen sänds via webben på Borlänge Tidning här.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.