Förlust borta mot AFC Eskilstuna

Inför 561 åskådare på Tunavallen kunde AFC vinna med 2-1 (2-1) efter två mål inom loppet av fyra minuter kring trettiominutersstrecket.

IKB reducerade på straff genom Ieltsin Camões kort innan paus. Vi gjorde en klar uppryckning efter halvtidsvilan men trots flera vassa chanser i slutet av matchen lyckades vi inte göra några fler mål utan fick åka hem med noll poäng.

Laget

Två förändringar hade gjorts i startelvan jämfört med senaste matchen mot Örgryte. På mittfältet gjorde Emil Tot Wikström sin första match från start samtidigt som Samouil Izountouemoi var tillbaka efter avstängning.

Första halvleken

Hemmalaget AFC som nyss gjort klart med peruanen Nolberto Solano som huvudtränare började matchen bäst. Mittfältaren Armin Culum, som var inblandad i mycket av hemmalagets offensiva spel, hade ett avslut över i femte matchminuten. Kort efter låg han också bakom ett farligt anfall där bollen gick fram till Abdul-Halik Hudu som fick på ett hårt skott som träffade Alexander Zetterström, vidare till en resultatlös hörna.

AFC spelade med energi och hade ett jätteläge i den tionde matchminuten när laget kom i numerärt överläge i en spelvändning, där David Palomino i högerläge avslutade tätt utanför Bernardinis högra stolpe.
Grönvitt stod på hälarna och agerade passivt inledningsvis. AFC vann de flesta duellerna mot ett bortalag som slog bort flera enkla passningar.
Vi hade vår första målchans i 19:e matchminuten när Emil Tot Wikström fick yta på vänstersidan och avslutade med ett skott som målvakten Nick Wolters räddade till hörna.

Det var utan tvekan AFC som var det lag som var piggast första halvtimmen. Med ett fint passningsspel kom man ofta fram till skottlägen. Culum, framspelad av Emmanuel Agyeman Duah, sköt över i 27:e minuten innan hemmalaget välförtjänt kunde spräcka sin fem matcher långa måltorka i 29:e matchminuten. David Palomino kunde med ett välplacerat skott sätta bollen tätt invid Bernardinis högra stolpe. Om inte det var nog ökade Athletic på till 2-0 bara fyra minuter senare där Emmanuel Agyeman Duah enkelt kunde skicka in bollen efter en snabb spelvändning.

Vi fick ändå en biljett in i matchen i slutet av första halvleken efter Abdul-Halik Hudu gjort ner Emil Tot Wikström i utkanten av straffområdet och Ieltsin Camões var säkerheten själv från elva meter och kunde reducera till 2-1.
Ett mer taggat AFC gick in med en rättvis 2-1-ledning i paus, där vi hade svårt att få spelet att synka.

Andra halvlek

Brage genomförde ett byte direkt efter pausvilan när Christopher Redenstrand ersatte Malte Persson. AFC rivstartade andra halvleken när inbytte Samir Maarouf blev helt ensam mot Bernardini, men Bragemålvakten kom ut perfekt och kunde täcka avslutet, på returen sköt sedan Aliyu Yakubu högt över.Det var mycket kamp i början av andra halvleken utan något skönspel.

Vi kom till mer samlade anfall i andra än i första halvlek, våra grönvita hade en vass kontring i 58:e minuten, efter Kevin Nyarko vunnit en närkamp på egen planhalva, hittat Tamimi som i sin tur skarvade vidare till Tot Wikström till vänster som försökte placera in bollen vid bortre stolpen men fick se bollen smita metern utanför Wolters vänstra stolpe.

I 65:e minuten gjorde vi ett dubbelbyte när Izountouemoi och Nyarko fick ge plats åt Johan Arvidsson och Douglas Karlberg.
Med sin 2-1-ledning i ryggen kändes det som AFC drog sig tillbaka och försvarade sin ledning. Den offensiv laget visade upp i första halvlek var inte lika påtaglig som i första halvleken. Brage kunde lyfta upp spelet och hade ett bra läge till utjämning i 76:e matchminuten när inhopparen Douglas Karlberg kunde gå upp på Redenstrands inlägg, men nickade utanför från nära håll.

Brage bytte in Jacob Stensson i 84:e minuten samtidigt som Berggren fick kliva av.
Slutet av matchen blev spännande. Vi låg hårt på för en kvittering. Camões hade en cykelspark i mål som dock avvinkades för offside. Karlberg hade på nytt öppet läge i boxen, men avslutade utanför. På stopptid var det Camões igen som var nära mål två gånger om, men med både tur och skicklighet kunde hemmalaget rädda målet från påhälsning.

Med den avslutning vi stod för var vi värda minst en poäng. Det som blev avgörande var den svaga första halvleken där vi inte kom upp i nivå. Trots allt ska vi ha heder av slutforceringen vilket vi kan ta med till nästa match.

Resultatet betyder att vi ligger kvar på sjätteplats i tabellen med 20 poäng.

Brage möter i nästa omgång söndagen den 23 juli kl 15.00 Östers IF på Borlänge Energi Arena.

Athletic Eskilstuna-IK Brage (2-1)
Mål: 1-0 David Palomino (29), 2-0 Ammanuel Agyeman Duah (33), 2-1 Ieltsin Camões (40, str)
Varning, Athletic Eskilstuna: David Palomino. Brage: Samouil Izountouemoi
Domare: Per Melin. Assisterande domare: Almira Spahic, Jonas Dahl.
Publik: 561 (Tunavallen)