Förlust borta mot Heffnerklubbans BK

Tabellåttan Heffnersklubbans BK satte stopp för våran svit på tre raka segrar. Hemmalaget kunde vinna en jämn och svängig tillställning på HK Vallens konstgräs med 3-2 (1-1) där segermålet kom i 84:e matchminuten genom tvåmålsskytten Joanna Wallgren. Dessförinnan hade Brage vänt ett 0-1-underläge till ledning 2-1 med tjugo minuter kvar av matchen, sedan Hanna Torstensson och inhopparen Anna Sandin gjort målen för grönvitt. -Vi fick inte till vårt spel, säger Brages anfallare Engla Svärdhagen en kort stund efter slutsignalen.

Brage hade det svårt att få spelet att stämma inledningsvis mot ett aggressivt Heffnersklubban som låg högt i sitt presspel. -Det var en del felpass, säger Svärdhagen som fick se hemmalaget ta ledningen med 1-0 i 20:e matchminuten efter Hanna Ekdahls inspel olyckligt nickades in av Emma Halvarsson i eget mål. Vi skakade dock snabbt av oss baklängesmålet och Hanna Torstensson höll sig framme i andravågen efter en hörna och lyfte in kvitteringen till 1-1 i 28:e matchminuten bakom HBK-målvakten Frida Svensson. -Vi gick snabbt vidare från det insläppta målet och fortsatte framåt, säger Svärdhagen.

Efter kvitteringen hade vi ett visst spelövertag även om det var en halvlek som präglades av knackigt spel från båda lagen med få målchanser. Hemmalaget öppnade bäst i andra halvleken men utan komma till några heta lägen. I stället var det Brage som tog över spelet efter knappa timmen och började komma högre upp i banan. Ella Foberg hade ett friläge i 58:e minuten men Frida Svensson kom ut i rätt ögonblick och täckte. Tre minuter senare hade Emma Halvarsson en fin hörna som gick ut till Robyn Decker ett par meter utanför straffområdet som fick på ett hårt pressat skott som tvingade Svensson sträcka på sig och tippa bollen till hörna. Torstensson lade hörnan som hittade pannan på inhopparen Anna Sandin, vilket betydde Brageledning med 1-2 efter dryga timmen spelad.

IKB såg sedan ut att ha matchen under kontroll då Heffnersklubban inte kom till några målchanser. Men Sundsvallslaget kunde både kvittera till 2-2 och göra segermålet 3-2 under matchens sista tjugo minuter. Först höll sig Joanna Wallgren framme på Lyan Al-Rikabis vänsterhörna och utjämnade till 2-2. Med bara sex ordinarie minuter skulle Wallgren göra sitt andra mål i matchen, när hon distinkt tryckte in 3-2 efter en omställning på högerkanten och inspel snett inåt bakåt.

-Jag tycker vi hade bra tryck framåt, så det var väldigt synd de fick göra 3-2-målet. Vi flyttade sedan upp mycket folk i slutet av matchen för att jaga ett kvitteringsmål. Bland annat klev Robyn Decker högt upp i banan, men någon målchans lyckades vi inte skaka fram för att få till ett kvitteringsmål. -Vi slutade inte jobba, men det är riktigt tråkigt, säger Svärdhagen som tycker man var värda minst en poäng. Heffnersklubban gjorde det svårt för Brage och låg ofta tätt inpå kroppen, och vann flera dueller. Gästerna fick bitvis till spelet, men tyvärr blev anfallen inte särskilt långa. -Vi hade ändå ett bra spel, det var lite synd att vi inte fick ner bollen där vi ville, säger Engla som ändå menade insatsen var helt okej och att man aldrig gav sig utan kämpade på.

Vad kunde ni gjort bättre? -Kanske få ner bollen lite mer, och jobba lite mer med passningsspelet, för det var lite felpass. Engla Svärdhagen hade några fina aktioner i första halvleken, men kom inte till några målchanser innan hon blev utbytt i 56:e minuten. Vad säger du om din egen insats? -Helt okej, men det känns inte riktigt som jag fick till det så jättemycket. Resultatet betyder vi ligger kvar på fjärdeplats, men tappade mark till lagen ovanför oss. I en haltande tabell är avståndet upp till tabellettan Sunnanå är tio poäng, medans Team TG och Sandvikens IF är sex respektive två poäng före oss. Nästa match äger rum lördagen den 23 september kl 13.00 då vi tar emot Sandvikens IF på Borlänge Energi Arena. -Jag tycker vi får komma igen och ta revansch från den här matchen och göra det bra mot Sandviken. Vi hinner tagga till innan dess, avslutar Engla Svärdhagen.