Skip to content

Förlust i årets första match för damerna

I säsongens första träningsmatch ställdes vi mot fjolårets Elitettanlag Rävåsens IK Karlskoga på ett soligt Kilsta IP i Karlskoga. Matchen hade kort innan flyttats från Kemab Arena. I en jämn tillställning drog hemmalaget det längsta strået vilket innebär att vi får se oss besegrade med 2-1 (1-0) i årets första fight.

I första halvleken gjorde Wilma Forsberg 1-0 efter en snabb spelvändning. I början av andra dubblerade Ida Lilja Rävåsens ledning till 2-0. Brage tog sedan över spelet men närmare än Hanna Torstenssons 2-1-reducering med knappa tjugo minuter kom man inte.

-Det är vår första träningsmatch och vi är inte riktigt samspelta än, säger anfallaren Agnes Dahlström, som menar att det är naturligt att allt ännu inte sitter.

-Vi har inte riktigt koll på läget än, säger hon.

Brages tränare Mattias Johansson tyckte det var en match där vi inte fick till spelet första fyrtiofem, men att vi ryckte upp sig i andra och var värda minst ett oavgjort resultat.

-Det är hugget som stucket i första, sedan tar vi över i andra. Sista halvtimmen dominerar vi därute och äger bollen.

-Det är synd att vi inte får till minst ett mål (efter reduceringen). Vi var värda mer om man ska se till matchbilden, säger Mattias.

Hemmalaget Rävåsen öppnade bäst och hade ett par halvchanser inledningsvis. Brage jämnade ut spelet efter en kvart och Robyn Decker hade ett par fina passningar, och även en farlig nick efter en hörna. Kring 30-minuters strecket tog Agnes Dahlström en maxlöpning och hittade med ett inspel Emma Halvarsson som fick se sitt skott blockas av en RIK-spelare. Kort efter hade Hanna Torstensson ett avslut strax utanför. Men när Brage var på väg ta över spelet, kontrade Rävåsen på vänsterkanten och Wilma Forsberg kunde skicka in 1-0 för hemmalaget.

I upptakten av andra halvleken hade Hanna Torstensson en skottlobb som vara nära att resultera, i stället kunde Rävåsen göra 2-0 i 48:e matchminuten genom anfallaren Ida Lilja.

Om spelet hackade en del i första halvlek så såg det bättre ut i andra efter Rävåsens andra mål. Agnes Dahlström var nöjd över hur man då fick spelet att synka bättre.

-Jag tycker vi har övertaget och rullar bollen mycket bättre, så det finns mycket bra saker att jobba vidare på.

Mattias Johansson menade också att laget steppade upp i andra.

-I första sitter det inte ihop som vi vill, vi blir ett för långt lag. Pressen blir inte som vi vill ha den.

Att Rävåsen redan spelat en match (0-7 mot IFK Göteborg) menar han kanske betydde en liten fördel för hemmalaget som hade fått bort ringrosten.

-Kanske lite grann. Men för vår del är det vi kan anmärka på är att vi inte får ihop lagdelarna. Men även om det fanns saker som kan förbättras fanns det också bra bitar att ta med sig.

Vilka delar i spelet är du extra nöjd över?

-Pressen som vi får ihop sista halvtimmen. Vi tar tillbaka bollen direkt när vi förlorar den, säger Mattias Johansson.

Brage reducerade till 1-2 i 72:a matchminuten där Hanna Torstensson fick se sitt långskott segla in bakom Rävåsens målvakt Elin Ekmark.

Grönvitt tryckte på för en kvittering i slutet, inhopparen Elin Hjälte hade ett läge i 83:e matchminuten men fick bollen lite för långt framför sig. Någon hundraprocentig målchans lyckades vi inte skaka fram.

Fler spelare såg pigga ut och från sin position på vänsterkanten var Agnes Dahlström ofta delaktig i det offensiva spelet.

-Det var väl godkänt för att vara första matchen, säger anfallaren som vet att hon kan bättre.

Efter laget varit i träning sedan januari, tyckte hon det var skönt att träningsmatcherna nu äntligen dragit igång.

-Det känns kul. Vi har haft en period med mycket träningar och det är matcher man vill spela.

-Så det är kul att ha matcher varje helg nu. Då har man något att träna på under veckorna, att nöta in saker och bli bättre för varje match som går.

Det var i september av förra säsongen som 31-åringen kom in i laget efter flera säsonger i Kvarnsvedens IK. Med rutin från spel högre upp i divisionerna vet hon vad som krävs, och tror att laget ska kunna mäta sig med de bästa lagen i serien. Nytt för i år att det finns tre division 1-serier med 14 lag i varje, där IKB hamnat i norrserien med bland annat Team TG FF som åkte ur Elitettan.

-Jag har aldrig spelat i den här division 1-serien förut så det är svårt att veta nivån. Kanske det är en Elitettan light. Men jag tror vi har goda möjligheter.

-Som vi spelar och den kvalitet vi har i laget, så har vi jättebra möjligheter att komma däruppe i toppen, menar Dahlström.

Även om spelet var lite upp och ner, menar Mattias Johansson att det fanns bra saker att ta med sig framförallt från sista trettio.

-Hur vi vårdar bollen och tar tillbaka den när vi förlorar den.

Flera av de nya spelarna fick för första gången visa upp sig, och Bragebossen var nöjd över vad han såg.

-De gör det bra och det är ingen som faller ur ramen.

Är det någon spelare du vill plussa extra för?

-Luna Hermansson.

Nästa träningsmatch äger rum lördagen den 18 februari då division 1-kollegan Hertzöga BK väntar i Karlstad Airdome.

Agnes Dahlström säger att de kommer att analysera lördagens match och se vad man kan göra bättre innan man går in i nästa veckas träning..

-Det blir fokus på vissa defensiva delar och vissa offensiva, så vi får helheten att stämma mer för varje match som går.

Text: Olov Lindgren

Matchfakta:

Rävåsens IK Karlskoga-IK Brage 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Wilma Forsberg (33), 2-0 Ida Lilja (48), 2-1 Hanna Torstensson (72).

Domare: Sofie Posner.

Publik: ca 50 (Kilsta IP)

IK Brage (4-3-3):

Målvakt: Alexandra Sjölander

Backlinje: Ida Larsson (57 Frida Halvarsson), Embla Bondesson (69 Wilma Allringer), Robyn Decker, Luna Hermansson

Mittfält: Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson

Anfall: Ella Foberg (55 Engla Svärdhagen), Anna Sandin (56 Elin Hjälte), Agnes Dahlström (73 Elsa Gustafsson)

Ersättare: Agnes Dahl Hansen

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.