Förlust i Svenska Cupen

IK Brage är utslagna ur svenska cupen, efter att vi fått se oss besegrade mot ElitEttan-laget Gamla Upsala SK med 2-3 (1-3).

-Jag är jättenöjd hur vi genomför matchen. En bra värdemätare, jag är nöjd med prestationen, men givetvis inte med resultatet, säger en inte alltför nedstämd IKB-tränare Fredrik Bengtsson, efter förlusten.

Vi hamnade efter halvtimmens spel i underläge med 0-3. I slutet av första kunde Ella Foberg reducera till 1-3. I den andra halvleken kröp vi närmare när Hanna Torstensson snyggt nickade in 2-3 med nästan en halvtimme kvar. Men några fler mål blev det inte, och därmed är det slutspelat i cupen för den här gången.

Det var med stor spänning vi skulle se hur vi skulle mäta oss med ett lag från ElitEttan. Och även om det blev stryk, så fanns det mycket ta med sig, säger Bragebossen.

-Kul att få testa våra vingar mot ett bra ElitEttan-lag.Vi har en bit kvar att kunna klättra upp och mäta oss med dem. Men vi är på god väg.

GUSK tog ledningen med 0-1 efter tjugo minuter på en hörna, och kvarten senare hade Uppsalalaget visat effektivitet och gått fram till 0-3.

-Vi bestämde oss för att börja lite lägre i försvarsspelet, för vi har sagt att vi måste träna att byta höjd i försvarsspelet. Man kan tycka att man ger initiativet till motståndarna då. Jag tycker vi satt ihop hyfsat bra, men vi var inte tillräckligt med när de skiftade bollen riktigt snabbt. Vi var inte med på deras tempo och det märks att de spelar i en högre liga. Vi blev nedtryckta, och vi tappade bollen, när vi inte är vana med bolltempot.

IKB gav dock inte upp, och i den 45:e minuten reducerade Ella Foberg till 1-3 när hon vann bollen högt upp, tog med sig den och placerade den snyggt med vänstern i burgaveln.

-Vi har tjatat på henne att placera bollen, istället för att skjuta hårt. Vi fick lite luft efter målet, och kom in i matchen, säger Bengtsson, som till den andra halvleken ändrade lite i taktiken.

Istället för det låga försvarsspelet, bestämde vi oss för sätta ett högt försvarsspel, vilket laget också ofta har i seriespelet,

-Vi ville vinna bollen närmare deras straffområde, säger Fredrik Bengtsson.

Mitt i halvleken reducerade Brage till 2-3 genom Hanna Torstensson som nickade in ett inlägg från inbytte Johanna Rundström.

-Det var ett riktigt fint fotbollsmål, säger Bragetränaren som tycker att vi gjorde en bra andra halvlek:

-Jag tycker vi tar initiativet i andra halvlek, och får energi av målen. Vi vinner andra halvlek med 1-0, och det är ett bra kvitto mot ett ElitEttan-lag.

Tyvärr lyckas vi inte få till någon riktig forcering mot ett starkt GUSK, som kunde bevaka sin ledning.

-Vi skapar en del fasta situationer, men vi har inte någon jätteklar målchans sista knappa halvtimmen. Men vi gjorde dem lite nervösa. Det är bara att gratulera GUSK till avancemang i cupen. Jag tycker vi kan gå av planen med höga huvuden, och verkligen nöjda med vår prestation hur långt vi har kommit i vår utvecklingsresa, säger Fredrik Bengtsson.

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Gamla Upsala SK 2-3 (1-3)
Mål: 0-1 (20) Sofia Munthe Nilsson, 0-2 (24) Thea Barkfeldt, 0-3 (35) Thea Barkfeldt, 1-3 (45) Ella Foberg, 2-3 (63) Hanna Torstensson
Varningar: GUSK: Andrea Zwinkels