Förlust mot Sunnanå SK

IK Brages damer gick förlorande ur söndagens möte, hemma mot Sunnanå SK. Resultatet skrevs till 2-3 (1-1). Trots förlusten skakade vi om serieledarna rejält.

-Vi gör en bra match och det är tragiskt att vi inte få med oss någon poäng, säger IKB:s assisterande tränare Mattias Johansson, direkt efter slutsignalen.

I tabellen ligger vi på femte plats.

Efter det att pålitlige målskytten Hanna Torstensson med sitt fjortonde mål tidigt satte oss i förarsätet till 1-0, kunde Sunnanå kvittera till 1-1 efter tjugo minuter. Efter paus vände bortalaget till 1-2, innan Emma Halvarsson rakade in kvitteringen till 2-2 med mindre än tio minuter kvar. Matchen fick dock något av ett antiklimax ur Brageperspektiv, när SSK avgjorde matchen fram 2-3 i 90:e minuten genom Lova Andersson som gjorde sitt tredje mål.

Det syntes direkt att det var två topplag som möttes, då spelet i första höll genomgående bra klass.

Bortalaget var det som startade matchen bäst, och redan efter tre minuter var det nära Sunnanå mål, men Clara Lönntorp kunde reflexrädda Andrea De Miguel Villars avslut. Men det var Brage som skulle ta ledningen med 1-0, när Hanna Torstensson från ett par meter utanför straffområdet klippte till med ett vackert avslut med åtta minuter spelade på matchklockan.

Vi gjorde det bra genom att ligga tätt på Sunnanås forwards, och att tjejerna spelat många matcher på kort tid märktes inte. Ella Foberg kom efter kvartens spel fram ett par gånger på högerkanten, där det blev farligt i västerbottningarnas straffområde.

-Vi gör det bra, men bjuder på två mål, säger Bragetränaren som i första hand syftar på kvitteringen till 1-1 efter tjugo minuter, efter ett olyckligt felpass fångades upp av Lova Andersson som ensam med Lönntorp inte gjorde något misstag. Efter kvitteringen hade SSK en bra period, där återigen Andersson var framme, men fick nöja sig med en hörna. IKB hade några omställningar, och med tio minuter före paus var Foberg framme, men målvakten Lisa Sjögren hann före och kunde täcka till en hörna. Sammanfattningsvis rättvist med oavgjort i halvtid.

Vi startade den andra halvleken bra med två halvchanser. Anna Sandin hade ett skottläge som blockades av Andrea De Miguel Villar och Dahlström hade ett inspel som var nära att nå fram till IKB spelare i straffområdet. Nu ska också tilläggas att bortalaget var ännu närmare mål. Först gjorde Lönntorp en vass räddning på Wilma Dahlgrens närskott, och sedan nickade Robyn Decker undan bollen på mållinjen, när Hanna Degerman sköt.

Efterhand tog Sunnanå över spelet, och kunde ta ledningen med 1-2 halvvägs in i halvleken genom Lova Andersson.

-Det är också en bjudning, suckar Mattias Johansson, som tycker laget skulle fått med sig något.

Allrahelst när vi sista kvarten fick förnyade krafter och tryckte tillbaka Sunnanå. Grönvitt skulle också få utdelning, när Emma Halvarsson efter en frispark från Torstensson kvitterade till 2-2 med knappa tio minuter kvar, med sitt tioende mål för säsongen.

-De vet att Robyn är farlig på fasta och de har två spelare på henne och jag blir fri bakom, och kan bredsida in den, säger Halvarsson om kvitteringen.

Hur skönt var det att göra det målet?

-Det var skönt att komma igång med målskyttet på höstsäsongen, säger 18-åringen, som gav sin syn på matchen:

-I första har de mycket boll, och vi får springa rätt och täcka ytor. Vi har några spelvändningar som vi får bra bett i. De har mycket boll, men vi har bra koll på dem. Sedan i andra är det otur att vi inte får bort bollen vid andra målet. Sedan trycker vi på, och får några fasta. De gör de ett snyggt segermål, och det är inte så mycket att säga om, jag tycker ändå att ett kryss hade varit rättvist.

Efter åtta raka vinster på hemmaplan, sprack alltså den imponerande sviten.

-Det var ändå serieledarna vi mötte, och är det någon man ska spräcka segersviten, så är det mot de, menar IKBs #19.

Mattias Johansson var märkbart besviken efter förlusten:

-Vi var värda en poäng. Vi gör det bra spelmässigt och är minst lika bra som de. Det känns ännu mer surt att vi inte får någon poäng med oss. För jag tycker vi skapar fler klara målchanser än de i andra.

I nästa match, som spelas söndagen den 27 augusti, står Själevads IK för motståndet på bortaplan.

Då lovar Emma Halvarsson ett laddat IKB som är inriktat på tre poäng.

-Det är bara att ta nya tag. Själevad ska få smaka på vår revanschlusta, säger hon med ett leende.

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Sunnanå SK 2-3 (1-1)
Mål: 1-0 (8) Hanna Torstensson, 1-1, 1-2 (20, 68) Lova Andersson, 2-2 (82) Emma Halvarsson, 2-3 (90+1) Lova Andersson.
Varningar: Sunnanå: Samir Kanlic, ledare.
Domare: Alireza Alavi
Publik: Ca 130 (Borlänge Energi Arena)
IK Brage (4-3-3): Clara Lönntorp-Joanna Snell (Johanna Rundström, 60), Sára Muláková, Robyn Decker, Luna Hermansson-Maja Andersson, Hanna Torstensson, Emma Halvarsson-Ella Foberg (Elin Hjälte, 60), Anna Sandin (Engla Svärdhagen, 76), Agnes Dahlström.
Avbytare: Hilda Forsling Collen, Wilma Allringer, Embla Bondesson, Ida Roos.