Förlust mot Sunnanå

Bragedamerna kunde inte rubba serieledarna Sunnanå SK på bortaplan. Söndagens möte slutade med hemmaseger 2-0 (2-0). Brages huvudtränare Fredrik Bengtsson, vill trots förlusten, berömma sitt manskap för en väl genomförd insats.

-Vi stod upp bra, och de kan ha all heder av det, vi kan åka härifrån med ganska höga huvuden trots att vi inte inkasserar några poäng, säger Bengtsson.

Att möta Sunnanå på bortaplan, är något av det tuffaste en kan göra i denna serie. Skellefteålaget har inlett serien med tre raka trepoängare och målskillnaden 12-0. IKB-tränaren tycker att laget stod upp på ett bra sätt mot hemmalaget.

-Vi kommer igång matchen relativt bra. Vi skapar några bra lägen i första, som vi kunde ha straffat dem på. Elin Hjälte var relativt ren, men avslutade utanför.

Efter en relativt jämn första halvtimme, tog Sunnanå ledningen i den 37:e minuten när Emma Burman hittade rätt med pannan, efter en hörna. I slutet av halvleken dubblerade SSK på till 2-0 genom Hanna Degerman.

Tyvärr tvingades Agnes Dahlström efter halvtimmen kasta in handduken, efter att ha fått en smäll. In istället med Ida Larsson.

Fredrik Bengtsson säger att Brage efter paus hade några lägen till en reducering.

-Vi gör det bra i omställningsspelet mot ett bra Sunnanå. Det var några lägen i andra också där vi kunde straffa dem i kontringar när vi vann boll, säger Bragebossen som trots förlusten inte var alltför nedslagen.

-De spelar av andra halvlek, vi har några lägen. Jag har sett matcher Sunnanå spelat tidigare, och jag tycker inte något av de lagen har försökt straffa dem, som vi gjorde. Det vi får ta med oss, är att vi kunde vaska fram chanser mot ett så bra motstånd. Med lite skärpa på slutprodukten hade vi gjort någon kasse också. Men det är en rättvist seger, de var tunga att möta. Bra på fasta situationer, och mycket spring i benen. Generellt tuff uppgift att möta seriefavoriten på bortaplan. Vi gör en fullt godkänd lag-, och arbetsinsats.

Vad tycker du Sunnanå gör bättre än Brage i den här matchen?

-Det är ett mer komplett lag. De kvalade ifjol till ElitEttan, de har inga svagheter på någon position i sina lagdelar. De är samspelta och fått behålla samma lag som förra året, medan vi håller på och bygger någonting helt enkelt. Vi är inte ett färdigt lag, utan Sunnanå är ett färdigt lag som vet vad som är viktigt i fotboll.

Efter tre omgångar återfinns Brage på tioende plats i tabellen.

Härnäst väntar ännu ett norrländsk motstånd, när ångermanländska Själevads IF lördagen den 30 april kl 14:00 gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen.

Text: Per Lindgren

Sunnanå IK-IK Brage 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 (37) Emma Burman, 2-0 Hanna Degerman (45)

Varning: Brage: Maja Andersson.

IK Brage på Electrolux Home Arena (4-3-3) Hilda Forsling Collén-Agnes Dahlström (Ida Roos, 30), Robyn Decker, Joanna Snell, Luna Hermansson (Vilma Allringer, 78)-Emma Halvarsson(Engla Svärdhagen, 65), Maja Andersson, Hanna Torstensson-Elin Hjälte, Anna Sandin (Embla Bondesson, 78), Ella Foberg Stenqvist. Ersättare: Frida Halvarsson.