Förlust mot Trelleborg

Vi förlorar mötet nere i Skåne efter ett straffmål på tilläggstid i första halvleken för Trelleborg till 1-0 (1-0). Spelmässigt en jämn tillställning, där vi försökte in i det sista men vi tog tyvärr inte vara på våra målchanser på Vångavallen.

Laget

Vi gjorde två förändringar i startelvan sedan senast mot Östersund. I varningsavstängde Pontus Rödins ställe tog Eirik Asante Gayi plats. På kanten fick Johan Arvidsson chansen istället för Samouil Izountouemoi som dragits med lite småkänning.

IK Brage (4-3-3) Andre Bernardini-Malte Persson, Eirik Asante Gayi, Alexander Zetterström, Jonathan Tamimi-Henry Sletsjøe (Jakob Stensson, 76)-Johan Arvidsson (Samouil Izountouemoi, 65) Gustav Berggren, Seth Hellberg (Douglas Karlberg, 76), Pontus Jonsson (Filip Sjöberg, 65)-Ieltsin Camões (Christopher Redenstrand). Ersättare: Viktor Frodig

Första halvlek

Brage inledde med att spela med solen i ansiktet. Det verkade dock inte hindra oss, då vi öppnade starkt. I den fjärde minuten stod Seth Hellberg för en precis passning till Pontus Jonsson som så när skaffade sig ett friläge, men Tobias Karlsson sträckte ut ett långt ben och kunde bryta. Sedan var det Trelleborg som började vrida åt tumskruvarna och ta över spelet. Skåningarna skapade hörnor, frisparkar, och pressade tillbaka oss, där vi ibland fick rensa lite panik. Bernardini fick göra en bra räddning på ett inspel från vänster, och Felix Hörberg slog hål i luften i straffområdet. Vi fick sällan vila med bollen, utan mest stångas för att försvara oss. Filip Bohman hade ett avslut, men åter var Bernardini på rätt plats. Efter 25 minuter kombinerade Trelleborg, och Fritof Björkén avslutade tätt över.

Efter halvtimmen jobbade vi oss in i matchen, och hade en bra avslutning på halvleken.

Vår andra målchans i halvleken, kom när Tamimi hittade Gustav Berggren helt ren i straffområdet. Direktavslutet vållade dock inte Kasper Thiesson Kristensen några stora problem i TFF målet. Näst efter var det Seth Hellberg som hittade Pontus Jonsson som ofta fick stora ytor på högerkanten, men klacken från Jonsson nådde ingen medspelare.

Men vi skulle få ett gyllene läge att ta ledningen, när Ieltsin Camões med dryga fem minuter kvar till halvtid, rann igenom och lobbade bollen över en utrusande Trelleborgsmålvakt. Dessvärre studsade bollen ner på fel sida stolpen och gick utanför.

Istället kunde Trelleborg ta ledningen med 1-0 på straff i 45+2′ minuten, efter att Alexander Zetterström skulle rensa bort bollen och istället fällde Henry Offia. Haris Brkic tog hand om straffen och la den rakt i mål bakom Bernardini. Riktigt surt med ett baklänges mål så sent, då vi dessförinnan hade matchens dittills bästa lägen att ta ledningen.

Andra halvlek

Även om vi var det bättre laget i 2:a halvleken, så lyckades vi inte spräcka målnollan, trots ett par kanonlägen.

Inget av lagen gjorde några byten till den andra halvleken. Båda lagen inledde relativt avvaktande, även om Henry Offia var svårfångad med sin speed och teknik. Brage försökte få med så många spelare som möjligt i anfallen. Hörnorna som var ett vinstvapen senast, var inte alls lika farliga idag.

Vi visade ändå att vi ville ge det en chans, då vi dominerade spelet inledningsvis, men utan att komma till några riktigt heta målchanser. Halvvägs in i halvleken, gjorde vi ett dubbelbyte när Filip Sjöberg och Samouil Izountouemoi byttes in, och ut gick Pontus Jonsson och Johan Arvidsson. Bytena gav en injektion och vi tryckte på och var det spelförande laget, och vi väntade på att den stora kvittering möjligheten skulle komma. Och den kom i den 88:e minuten, när Samouil Izountouemoi kom fri med Kasper Thiesson Kristensen, som kom ut och gjorde en handparad. Sammantaget en match där vi var värda poäng, men målmissarna kostade oss dyrt i slutändan…

Ny chans på söndag den 11:e juni, då vi spelar den sista matchen innan sommaruppehållet. Vi tar vi emot Landskrona BoIS på Borlänge Energi Arena med start kl.13:00. Då kraftsamlar vi tillsammans och avslutar på bästa sätt! Köp din biljett via webben nu: https://ikbrage.ebiljett.nu/

Text: Per Lindgren

Trelleborgs FF-IK Brage 1-0(1-0)
Mål: 1-0 (45+2) Haris Brkic
Hörnor: 5-4.
Varningar: TFF: Markus Björkqvist IKB: Henry Sletsjoe, Malte Persson, Eirik Asante Gayi
Domare: Erik Mattsson
Publik: 1 059 (Vångavallen)
Trelleborgs FF (4-3-3) Kasper Thiesson Kristensen-Bödvar Bödvarsson, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dahaini, Felix Hörberg-Mohammed Saeid, Haris Brkic, Markus Björkqvist-Henry Offia, Filip Bohman, Fritiof Björkén. Ersättare: Mattias Andersson, Johan Stenmark, Nicolas Mortensen, Liam Olausson, Eren Alievski, Andreas Beck Larsen, Othmane Salama.