Förlust mot Utsikten i Göteborg

Det blev förlust med 4-1 (2-1) i söndagens bortamatch mot Utsiktens BK. Vi kom inte upp i nivå, och Utsiktens seger måste betecknas som rättvis.

Hemmalaget tog tidigt ledningen med 1-0. Vi jobbade oss in i matchen trots kallduschen och tog över spelet. Samouil Izountouemoi kvitterade till 1-1 efter en kvarts spel, och vi förde matchen efter det och hade stort spelövertag. Tyvärr stod sedan Andre Bernardini för en rejäl bjudning, då han spelade bollen till en Utsiktenspelare som fick öppet mål, vilket betydde 2-1 för hemmalaget. Vi tappade därefter spelet och i den andra halvleken kunde vi inte riktigt hota ”Kiken” som kunde göra två mål fram till 4-1.

Laget

Vi kom till matchen utan några förändringar i startelvan, sedan förra matchen mot GIF Sundsvall. I truppen var Henry Sletsjøe och Alexander Zetterström tillbaka efter sjukdom.

IK Brage (4-3-3) Andre Bernardini-Malte Persson (Alexander Zetterström, 82), Pontus Rödin, Eirik Asante Gayi, Jonathan Tamimi (Kevin Nyarko, 82)-Seth Hellberg, Jacob Stensson, Gustav Berggren(Henry Sletsjøe 73)-Samouil Izountouemoi, Douglas Karlberg (Ieltsin Camões, 59), Johan Arvidsson (Pontus Jonsson, 59).

Ersättare: Viktor Frodig, Cristopher Redenstrand.

Första halvlek

Det var Douglas Karlberg som satte igång spelet, på ett försommarvarmt Bravida Arena på Hisingen i Göteborg.

Det blev en tung start på matchen när Albin Skoglund redan efter fem minuter kunde stöta in bollen i öppet mål, efter att vi förlorat kampen och Allan Mohideen från höger, via en Brageförsvarare hittade, Lucas Hedlund som i sin tur fick fram bollen till en omarkerad Skoglund. Vi protesterade efter målet för offside, men utan att få gehör från domare Enzo Vesprini, och 1-0 på tavlan.

Efter knappa kvartens spel stod Izountouemoi för en härlig tunnel på Allan Mohideen, och men ingen Brage spelare var först på returen från Elias Hadaya i ”Kikens” mål. Men bara en minut senare, i matchminut 15′, kom kvitteringen till 1-1, när Jonathan Tamini några meter på egen planhalva från mittlinjen, hittade  ”Samo” i djupled, som inte krånglade till det, och fri med Hadaya placerade bollen säkert i nät.

Spelmässigt var vi inledningsvis spelförande och hade kontroll om matchen.  Runt tjugominuters-strecket samspelade Berggren och Arvidsson, vilket resulterade i ett avslut på mål. Men det var hemmalaget som skulle ta ledningen på nytt, till 2-1 efter 26 minuter. Detta efter att Lucas Hedlund fått bollen serverad av Bernardini, som fick en bakåtpassning av Tamimi och skulle spela den vidare, men den gick rakt till Utsiktenforwarden som fick öppet mål. Målet gjorde att hemmalaget tog över matchen, och fick ett momentum. Vi fick resten av halvleken mer eller mindre försvara oss, när hemmalaget fyllde på offensivt. Lucas Hedlund visade upp en tyngd och snabbhet som satte vårt försvar på prov. Vi hade emellertid svårt att komma till några farligheter, mot ett hemmalag som sista kvarten tagit över spelet.

Andra halvlek

Grönvitt gav de elva spelare som avslutade första fyrtiofem fortsatt förtroende. Vi startade offensivt, och Johan Arvidsson fick fram bollen till Douglas Karlberg vid straffområdes linjen. ”Dogge” tog dock för lång tid på sig i avslutet, och Utsikten kunde enkelt ta hand om bollen.

Inget av lagen tog några risker i sitt spel, och inte oväntat fick vi se ett fysiskt spel från båda håll.

Wilhelm Nilsson vaskade fram ett bra läge, men Bernardini var på sin vakt och räddade. Efter kvartens spel, gjorde Brage ett dubbelbyte, när Ieltsin Camões och Pontus Jonsson byttes in, istället för Douglas Karlberg och Johan Arvidsson. Någon omedelbar förändrad matchbild blev det inte. Istället var det Utsikten som kom till ett par hyggliga avslutslägen. Vi letade efter den stora kvitteringsmöjligheten, men efter 70 minuter hade Karl Bohm istället en farlig frispark. Det var också Utsikten som skulle göra 3-1 med dryga kvarten kvar. Målskytt var Fredrik Martinsson efter en grann soloprestation där han tog sig förbi två IKB spelare och avslutade med att sätta bollen mellan benen på Andre Bernardini.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid började vi forcera på jakten efter ett mål, för att få liv i matchen. Pontus Jonsson gjorde en bra prestation när han fick in ett inlägg till Camões i boxen, men avslutet letade sig aldrig på mål. Det skulle visa sig att det här var en match där vi jobbade och slet, men fick inte spelet att stämma och tappade efter att vi bjudit in Utsikten i matchen i första halvlek. I slutskedet kunde också Emir Bosnic fastställa slutresultatet 4-1.

Det betyder vår svit på fyra matcher utan förlust är över. Dock ser vi framåt och det är ny match snart igen.

Redan på fredag, den 19 maj, väntar hemmamatch mot Gefle IF på Borlänge Energi Arena. Matchen startar kl.19:00 och vi väntar mycket publik på Vallen. Ta med vänner och familj, så ska vi se till att ta tre poäng och få fira tillsammans med er! Köp biljett redan nu via webben HÄR.

Text: Per Lindgren.

Utsiktens BK-IK Brage 4-1 (2-1)
Mål: 1-0 (5) Albin Skoglund, 1-1 (15) Samouil Izoutouemoi, 2-1 (26) Lucas Hedlund, 3-1 (72) Fredrik Martinsson, 4-1 (87) Emir Bosnic.
Varningar: Utsikten: Jesper Brandt, Elias Hadaya IKB: Jacob Stensson, Samouil Izoutouemoi.
Domare: Enzo Vesprini
Publik: 113 (Bravida Arena)
Utsiktens BK (3-5-2) Elias Hadaya-Wilhelm Nilsson, Erik Gunnarsson, Jesper Brandt-Fredrik Martinsson, Alexander Faltsetas( Ivo Pelkalski, 68), Predrag Randelovic, Albin Skoglund (Sebastian Lagerlund, 46), Allan Mohideen-Karl Bohm(Emir Bosnic, 85), Lucas Hedlund. Ersättare: Hossin Lagoun, Ronald Muhiibi, Edin Hamidovic, Melker Österberg.