Förlust mot Utsikten

Tyvärr fick vi inte med oss några poäng i omstarten av Superettan. Bortamatchen på Bravida Arena mot Utsiktens BK slutade med bortaförlust 1-0 (0-0). Matchens enda mål kom i början av den andra halvleken genom Albin Skoglund, efter slarv i Brageförsvaret.

Sedan senaste Superettanmatchen för en månad sedan, mot Norrby, gjorde Brage två förändringar i startelvan. Pontus Rödin var tillbaka efter avstängning och tog en plats i mittförsvaret, medan Jacob Stensson som gjorde sin andra match från start, spelade centralt tillsammans med Seth Kanteh Hellberg.

Vi startade matchen genom att sätta hög press på Utsikten. Redan efter en minut var det sånär Anton Lundin kom till ett bra avslutningsläge, men Erik Westermark hann emellan och avstyrde farligheten.

Hemmalaget tog sedan över spelet, och i den 13:e spelminuten passade William Milovanovic bollen till Jonathan Quintero Nilsson, som tvingade Viktor Frodig till en fotparad. IKB-målvakten som även innan 20 minuters strecket var spelad, räddade när Erik Westermark försökte skruva in bollen. ”Kikens” lagkapten Westermark var ofta delaktig i hemmalagets offensiv, och när hans inlägg nådde Jonathan Quinteros panna, var det överliggaren som stod i vägen för en hemmaledning.

Brage fick mest ägna sig åt att försvara sig mot ett spelförande hemmalag. Grönvitt hade svårt att etablera ett spel på offensiv planhalva och chanserna var lätträknade. Anton Lundin hade halvvägs in i halvleken ett bra läge, men avslutet letade sig tätt utanför.

Utsiktens målvakt var närmast sysslolös första halvtimmen. Hemmalaget låg tätt på IKB, som gjorde att vi sällan fick till något offensivt spel. Forwardsparet Söderberg och Arvidsson fick mest jaga boll. Sista tio minuterna stod vi ändå för en uppryckning, och både Söderberg och Christopher Redenstrand, kom till avslutningslägen, men utan att träffa målet. 0-0 i halvtid, där Utsikten var det lag som visade upp det bästa spelet, och vi aldrig riktigt kom upp i nivå och bjöd på för många enkla tekniska misstag.

Direkt i inledningen av andra halvlek tog hemmalagets Albin Skoglund tillvara på ett darrigt försvarsspel av Brage, och kunde iskallt lobba bollen över Viktor Frodig fram till 1-0. Ett framåtlutat Utsikten var närmare 2-0 än en Bragekvittering. Pontus Rödin räddade bollen på mållinjen, och Erik Westermark sköt över. Ett stabilt spelande Utsikten kontrollerade matchen.

I ett försök att ändra matchbilden, gjordes ett trippelbyte från Brage, vilket fick effekt. Grönvitt tog över matchen och skapade två, tre hundraprocentiga chanser. En av dem var när inbytta Douglas Karlberg fick ett friläge efter att han blivit frispelad av Jocke Persson, men Johan Brattberg kunde rädda. Efter 70 minuter hade inhoppande André Reinholdsson nästa jätteläge, men med halvöppet mål gick hans nick ett par meter utanför.

Vi gjorde spelmässigt en godkänd sista halvtimme, men ett fysiskt Utsikten försvarade sig bra.

Vi kom aldrig till några kvalificerade målchanser i slutforceringen, mer än en misstänkt straffsituation som domaren vinkade avvärjande för.

Nu gäller det att ladda om när Västerås SK står för motståndet i nästa omgång. Den matchen spelas den 3 juli kl.13.00 på Iver Arena. Det väntas ett större bortafölje med Bragesupportrar till matchen. Då ska vi tillsammans se till att ta revansch!

Text: Per Lindgren.

Utsiktens BK – IK Brage 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Albin Skoglund (46)

Varningar: Utsikten: Albin Skoglund, Jesper Brandt , Mikkel Konradsen Ceide Brage: Jacob Stensson, Malte Persson.

Domare: Per Melin

Publik: 246 (Bravida Arena)

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Christhopher Redenstrand (Malte Persson, 84), Alexander Zetterström (K), Pontus Rödin, Jonathan Syberg Tamimi-Joakim Persson, Seth Kanteh Hellberg (Filip Sjöberg, 79), Jacob Stensson (Henry Sletsjøe, 63), Anton Lundin-Johan Arvidsson (André Reinholdsson, 63), Niklas Söderberg (Douglas Karlberg, 46). Ersättare: André Bernardini, Eirik Asante Gayi.

Utsiktens BK (4-3-3): Johan Brattberg-Mikkel Konradsen Ceide, Wilhelm Nilsson (Erik Gunnarsson, 82), Jesper Brandt, Allan Mohideen-Predrag Randelovic, Erik Kembel Westermark (K), William Milovanovic (Jakob Hedenqvist, 83)-Albin Skoglund (Reginald Alinor, 63), Jonathan Quintero Olsson(Mattias Bouvin, 73), Nsima Peter. Ersättare: Diocounda Gory, David Owori, Mikica Gjorgievski.