Förlust mot Västerås SK

Vi fick kammade noll i den sista hemmamatchen för säsongen mot ett kontraktsjagande Västerås SK som kunde vinna med 2-0 (2-0) på Borlänge Energi Arena. Gästerna. som dominerade stora delar av tillställningen, avgjorde med två snabba mål i mitten av första halvleken. Även om Brage jämnade ut spelet i andra halvleken var man aldrig nära poäng.

Inför den näst sista omgången fanns det fortfarande en minimal möjlighet att vi skulle kunna knipa tredjeplatsen.

Även om möjligheterna var små, var det viktigt att göra ett fint framträdande i säsongens sista hemmamatch och försöka komma så högt upp i tabellen som möjligt. Men tyvärr kom vi inte upp i en tillräckligt hög nivå för att kunna rubba ett mer motiverat Västerås SK.

På ett blåsigt Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen var det Douglas Karlberg som satte igång spelet, där vi hade motvind första fyrtiofem.

Klebér Saarenpää hade gjort tre förändringar i startelvan sedan matchen mot Brommapojkarna. Seth Hellberg var tillbaka på det centrala mittfältet, medans Douglas Karlberg och Shkodran Maholli fick förtroendet från start. Det var för övrigt Mahollis första match för säsongen i startelvan. Noterbart är också att 17-årige Jonah Almquist för första gången fanns med i truppen och fick starta på bänken.

Redan i första matchminuten var hemmalaget på väg skaffa sig ett bra läge genom Douglas Karlberg, men där Västeråsbacken Alex Douglas kunde täcka ut farligheten.

Matchens första klara målchans kom i femte matchminuten, när VSK:s Simon Johansson i en spelvändning spelade ut till skytteligaledaren Viktor Granath som fick till ett bra skott längs marken som tvingade Viktor Frodig till en enhandsräddning.

Minuten senare det Brage som kom till ett fint läge, när backen Jonathan Tamimi följde med upp i anfallet och passade till Seth Hellberg som avslutade i nätet ovanför målet.

Med vinden i ryggen tog VSK över spelet och tryckte tillbaka Brage och hade tre högkaratiga chanser ta ledningen inom några minuter. Gästerna hade först en boll i virket, innan en omarkerad Viktor Granath först hade ett jätteläge som Frodig reflexräddade, och ett skott som smet strax utanför Bragekeeperns vänstra stolpe.

Brage hade svårt komma över mittlinjen, mot ett Västerås som var först på alla bollar.

Gästerna skulle rättvist ta ledningen med 0-1 på straff i den 22:a matchminuten när Pedro Ribeiro satte bollen säkert invid Frodigs vänstra stolpe. Straffen kom efter Zetterström gjort ner Olle Edlund.

Bara fem minuter senare dubblerade Västerås ledningen till 0-2 genom Viktor Granath på lagets tredje hörna, där bollen studsade fram och tillbaka innan den letade sig in i mål bakom Frodig.

Hemmalaget hade svårt att få kontroll på bollen under några längre stunder mot ett VSK som hade fullständig kontroll på tillställningen.

I den 33:e minuten var det nära ytterligare Västeråsmål, när Granath kom till ett bra skottläge, men där Malte Persson stod i vägen

Framåt i hemmalaget var det Filip Sjöberg som slet och jobbade mest, och kom till några halvlägen.

Bästa chansen för Brage i första halvleken fick Douglas Karlberg, som kom helt fri några meter in på offensiv planhalva, efter Olle Edlund slagit hål i luften, och gett fritt utrymme till hemma anfallaren som dock inte kunde utnyttja friläget, mycket tack vare Edlund hann tillbaka och kunde täcka ut Karlberg som inte fick till avslutet.

Det fanns förhoppningar om att vi skulle komma ut mer besultsamt i andra halvleken. Men i stället var det bortalaget som fortsatte vinna bollar och hota offensivt. I den 57:e matchminuten var det nära VSK skulle dödat matchen, när Johansson passade till inhopparen Ask, som sköt ett bra skott som såg ut att vara på väg in i mål, men där Malte Persson dök upp och avslutet gick i virket och ut.

Efter dryga timmen kom Brage upp lite mer på offensiv planhalva, där Shkodran Maholli hade en nick som dock gick en bit utanför.

Även om VSK:s anstormning jämfört med från första halvleken bedarrade kändes det som gästerna hade bra kontroll på matchen. Vi hade svårt att komma till några farligheter mot ett VSK som spelade säkert och backade hem.

Vi tackar hemmapubliken för i år och så tar vi nya tag mot nästa säsong.

IK Brage avslutar säsongen nästa lördag då vi möter Halmstad BK på Örjans Vall.

IK Brage-Västerås SK FK 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Pedro Ribeiro (22, str), 0-2 (27) Viktor Granath

Varning, Brage: Filip Sjöberg, Malte Persson, Jonathan Tamimi. Västerås: -.

Domare: Andreas Dufva-Johansson. Assisterande domare: Anders Böwing, Ajdin Mlivic.

Publik: 1172 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Malte Persson, Eirik Asante Gayi (73 Christopher Redenstrand), Alexander Zetterström (K), Jonathan Syberg Tamimi-Anton Lundin, Filip Sjöberg (46 Henry Sletsjoe), Seth Hellberg (90 Jonah Almquist), Johan Arvidsson (73 Ferhad Ayaz)-Douglas Karlberg, Shkodran Maholli (90 Roni Hajo).

Ersättare: Pontus Rödin, André Bernardini.

Västerås SK FK (3-5-2): Anton Fagerström-Herman Magnusson, Frédèric Nsabiyumva, Alex Douglas-Max Larsson (90 Michal Pawlik), Olle Edlund (46 Daniel Ask), Pedro Nezio De Araujo Lopes Ribeiro, Martin Gambos (72 Marcus Degerlund), Simon Gefvert-Viktor Granath (90 Viktor Prodell), Simon Johansson (K) (81 Dusan Jajic).

Ersättare: Daniel Svensson, David Burubwa, Miguel Sandberg, Elis Wahl.